Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Edzenék (+fogynék), de hogyan...

Edzenék (+fogynék), de hogyan kezdjek neki? 16/L

Figyelt kérdés

Elolvastam a Sárga kapszula könyvet, bár abban rengeteg hasznos információ van, mégsem tudnám, hogy ha most lemennék a terembe, mit kezdjek magammal és a sok géppel körülöttem. Értem én, hogy mindenki más, és máshogyan kell edzenie, de azért ilyen full kezdőknek, mint én, csak van valami indító pont.

Szóval aki tud, az légyszi küldjön efféle blogokat, youtube csatornákat, könyveket, olvasmányokat.

2017. máj. 5. 21:05
 1/5 anonim ***** válasza:
Legalább az első pár alkalomra érdemes személyi edzőt is kérni, így nem leszel olyan elveszett, lesz egy edzésterved stb. :)
2017. máj. 5. 21:21
 2/5 anonim ***** válasza:

1000+1 könyvet tudok neked mondani amiben több hasznos információ van mint abban a könyvben.

1. Először is határozd meg magadban, hogy mit szeretnél elérni, mik a célaid.Legyen egy nagy célod és az felé haladj úgy, hogy kisebb célokat is tűzöl ki magadnak(motiválóbb, könnyebben látod a fejlődésedet stb)

2. Haladj folyamatosan a céljaid felé.pl szeretnél 130 kg guggolni.Első alkalommal legyen cél a 30 kg 20 ismétlés.Próbáljad ki magad megy -e 10-20 kg-e a gyakorlat(első alkalommal nem érdemes nagyon megnyomni).Ha képes vagy 30 kg-val 20 ismétlésre akkor tovább haladhatsz 35 kg-ra.Ha azzal is megvagy 40, 45, 50...következő kis cél 80, 100, 125, 130.

3. Próbálj ki minél több módszert.Rest-pause,partial,support,negativ,forcedreps,isometric stb stb

4. Ezt sokan kiszokták felejteni...De fordíts elegendő időt a mellékletek megerősítésére.

2017. máj. 5. 22:13
 3/5 A kérdező kommentje:

köszi az eddigi válaszokat!

személyi edzőre már tényleg nem jutna pénzem, így is viszonylag sokba kerülne az edzőterem, ha úgy döntök, járni fogok.

2017. máj. 5. 22:16
 4/5 Cortez70 ***** válasza:

Kezdőknek heti 3 napos teljes testes edzés kell több hónapig. Tehát minden edzésen vegzel minden izomcsoportra 1-1 alapgyakorlatot. Pl. guggolas, fekvenyomas ruddal vagy egykezesekkel, evezés, mellről nyomás ruddal vagy vállból nyomás egykezesekkel, bicepsz állva, tricepszre csigás letolás vagy fekve homlokra engedés, hasprés, vádli.

Mindenből 3 munkasorozat, akkora sulyokkkal amivel megy minden sorozatban 10-12 ismétlés. Később nyomhatod nagyobb sulyokkal amivel csak 6-8 ismétlés megy. Értelemszerűen más - más súlyok lesznek ezek gyakorlattól függően.

2017. máj. 6. 04:36
 5/5 anonim ***** válasza:
Menj el terembe, keress egy személyi edzőt vagy segítőkész embert akinek már van ideje, végzett ilyesmi. Mutassa meg melyik gépet hogyan kell használni és mennyi rajtuk az egyismétléses maximumod utána ezeknek a súlyoknak a 80-60%-ával edzz függően attól mit akarsz.
2017. máj. 6. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!