Testépités vagy fegyenc?
Én egy 20 éves fiu vagyok aki eddig 4 évig kondizott. Nyáron boxolni szeretnék és sok boxoló fegyencedzést/saját testsúlyos edzést csinál.
Az a helyzet hogy fegyenceztem de 2 hónapra rá teniszkönyököm lett a fekvő,húzódzkodástól és most is fáj még kicsit igy 1 hónap kihagyás után.
Szerintetek folytassam a fegyencet vagy vissza menjek kondizni?
Én arra gondoltam azért sérült a könyököm ennyire mert a kondi alatt az izületeim nem erősödtek annyira.
Ti mit javasoltok? Sportolók véleményét várom jobban, de aki tud megoldást vagy tapasztaltabb e téren azok válaszát is várom!
Én 13 éves korom óta rendszeresen csinálok fekvőtámaszt. Most már felnőtt vagyok, de nem lett tőle semmi bajom.
Lassan, kontrolláltan csináld.
Húzódzkodásnál akkor volt könyökfájás, amikor a negatívnál "beleestem". Magyarul ne gyere le hirtelen. És nem feltétlen érdemes napi szinten.
A fegyenc pedig semmivel nem ad jobb ízületeket.
Gondolkodtam én is hibrid edzésen. Ugye 2x 3 szériát csinálok. Arra gondoltam h pl: Lehetne 1x 3x 15-13-10-8 mellbenyomás például majd 1x 3x fekvőtámaszos széria.
Egyébként kontrolláltan csinálom. Tehát 1mp ig lent maradok és 1mp ig fent, ahogy a "nagy könyvben" megvan irva.
A fegyencedzés nem más, mint 6 db saját testsúlyos gyakorlat.
A kondi és a saját testsúlyos edzés nem zárja ki egymást, én is csinálom mindkettőt.
Szép lassan kell az ízületeket hozzáedzeni a dolgokhoz, talán ezért jobb is néha a súlyzós edzés, mert akár kisebb súlyt is választhatsz, mint a testsúlyod...
Én futni kezdtem 3 éve, 2 hét után úgy fájt a bokám, 2 éven át sántítottam...
Orvostól orvosig mentem, senki nem tudott érdemben mondani semmit... tavaj ismerős tanácsára mentem el egy öreg maszek ortopédushoz, aki megvizsgállt, megröntgeneztette...
Aztán azt mondta, fiatalember, kezdje el ezt a lábat arra használni amire való, a legtöbb ízületi fájdalomnak ez a kulcsa, gyalogoljon SOKAT...
Én olyan mérges voltam, hogy 20.000ret kifizettem a semmire... aztán 1 hónap múlva úgy adódott, hogy buszra sem volt pénzem, minden nap le kellett sántikálnom 2*3km-t munkába és haza... és basszus elmult a lábfájásom, sőt, mostanra 10km-eket futok...
Bos ha hosszú lett, csak az edzettlen könyöködről eszembejutott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!