A fegyenc edzésben nem megy a húzódzkodás. Mit rontok el?
Nemrégiben belekezdtem a fegyenc edzésbe. Minden feladatot az alapoknál az első lépéssel kezdtem. A legtöbb gyakorlattal szépen haladok. Lassan haladok, de folyamatosan. A húzódzkodással viszont nem haladok. A második lépést 3 allépésre kellett bontanom. A húzódzkodásnál néha olyan is van, hogy időnként annyit sem tudok megcsinálni, amit előzőleg már meg tudtam. Ilyen a többi feladatnál nem szokott előfordulni.
Ennyivel nehezebb illetve összetettebb lenne a húzódzkodás az összes többi feladatnál?
Mit javasoltok, hogy a húzódzkodásnál is egyről a kettőre tudjak jutni?
A fegyencedzésben a húzódzkodás második lépése aránytalanul nehezebb a többi másodiklépéshez képest. Szerintem nyugodtan tovább haladhatsz ha már megy 3x15, nagyon sok a 30 és mindenki ezt mondta akivel eddig beszéltem erről. Én anno mikor elkezdtem a fegyencet tudtam 2-3x8-10 szabályos húzódzkodást csinálni és így sem ment a 2. lépésből 2x20-nál több soha...
(szerintem ugyanilyen aránytalan nagy ugrás még a fekvőtámasz 8. guggolás 7. lépése a lábemelés 10. viszont vicc-könnyű ha eléggé nyúlik a lábad.)
A húzódzkodás 2. lépése túl nehéz, azt érzem. Ezért bontottam 3 külön lépésre. De akkor sem értem, hogy miért nem haladok. Van olyan, hogy az egyik húzódzkodásból megy a 3-szor 18, de két nap múlva ugyanabból csak a 3-szor 15. Ilyen például a fekvőtámasznál soha nincs. Ott sosem esem vissza.
Egyébként az emberek a kondiban is mindig nagyobb súlyokkal nyomnak fekve, mint amennyivel hátgépeznek.
Egyébként azt sem mindig érzem pontosan, hogy a a hátam, a bicepszem vagy az alkarom miatt nem megy éppen több ismétlés a húzódzkodásból.
A húzódzkodás nehéz. Ezt értem. Ebből következik, hogy időnként nem fejlődöm. De ebből következne az is, hogy időnként vissza is esem?
3-as: Milyen étkezést javasolsz?
A bicepsz és az alkar erősítésére külön gyakorlatot is végzek. Talán segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!