Álljak át teljes testes edzésre?
Figyelt kérdés
Sziasztok.
Másfél hónapja kezdem aktívan edzőterembe járni, és figyelni az étkezésre, de előtte is sportoltam (kettlebell, trx, futás). Osztott edzést csinálok, és az a problémám, hogy nem érzem, hogy erősödnék, illetve kg-ban is ugyanannyi vagyok, mint előtte. Egy centivel csökkent a combom, hasam, derekam, csípőm, és másfél centivel a karom. Egyedül a bicepszben érzek különbséget, amúgy meg úgy érzem, hogy megrekedtem valahol.az elején, és nem történik semmi. Izomlázam van mindig, főleg lábnap után.
Kérdésem az lenne, hogy áttérjek-e teljes testes edzésre, vagy azért nem látok különbséget, mert még az elején vagyok? Kaja rendben van. Köszi
25n
2017. ápr. 1. 09:15
1/28 anonim válasza:
Mennyi fehérjét fogyasztasz egy nap?
2/28 anonim válasza:
Illetve még az lenne a kérdésem, hogy most fogyózol, vagy izmot építesz?
3/28 Cortez70 válasza:
Eleve kezdőknek sokkal jobb a teljes testes edzés. Azzal kellett volna kezdeni is. Es persze jó étrend.
4/28 A kérdező kommentje:
2# 120 g fehérjét fogyasztok egy nap. Természetesen a fő cél az izomépítés, de fogyni is szeretnék zsírból, ezért kardiózok edzések végén.
2017. ápr. 1. 09:33
5/28 Cortez70 válasza:
Kezdőként egy kis ideig megy egyszerre a fogyás és az izomépítés, de ez később nem lehetséges. -ugyanis fogyáshoz kalória mínusz kell, izomépítéshez pedig kalória plusz!
6/28 anonim válasza:
Pont azért, amit cortez mond, ha fogyni akarsz, akkor először csak kardióznod kéne, 45 perc-1 órát naponta. Izmot építeni majd utána, mert a 2 együtt üti egymást. Én 3 hete edzek heti 4x, de csak lábra, popsira és hasra, karra és hátra nem akarok izmosodni(fogynom nem kell, ezért nemis kardiózok, 48 kg vagyok), plusz ugye napi 100 g fehérjét fogyasztok és nekem már most nagy látszata van, sokkal kerekebb a fenekem, izmosabbak a combjaim. Szóval, szerintem neked először fogyni kéne, és majd utána izmosíts.
7/28 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Igazából 3-4 kg-t akarok csak fogyni.
2017. ápr. 1. 09:49
8/28 Cortez70 válasza:
Kell fogyáskor is az erősítő edzés, mert azzal tartod meg az izmokat, jobb lesz a forma, mintha csak kardio menne. Csak fogyáskor nem kell akkora izomépítésre számítani (azt is csak kezdőknél!), mintha eleve tömegelés menne kalória plusszal.
9/28 Cortez70 válasza:
Lontozhattok nyugodtan, de akkor is kell erősítő edzés szalkasitaskor is. Ez nem vita tárgya. Több izom marad meg, ezek tények.
10/28 anonim válasza:
#6 vagyok, én sem tudom, miért lettem lepontozva, ahova járok edzeni, minden személyi edző először csak kardióztatja a fogyni vágyókat :D Izmosítás meg utána, fokozatosan egyre kevesebb kardió, egyre több súlyzós edzés. De tőlem aztán pontozhattok, csak látom magamon, hogy jó-e ez a módszer vagy sem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!