Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Át kéne térnem a gépi edzésre?

Át kéne térnem a gépi edzésre?

Figyelt kérdés
Az a problémám, hogy eddig szabadsúlyokkal edzettem, de pl. tudnék nyomni egykezesekkel fej fölé több súllyal is, de felvenni nem tudom a súlyt kiinduló pozícióba. Vagy az több energiát vesz el, mint maga a gyakorlat. Ugyanez a helyzet ha egykezesekkel nyomok fekve, menne több is, a súly letevéssel van a baj, dobálni meg nem akarom a súlyokat. (egyedül edzem)
2017. febr. 9. 11:58
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

ha nem tudod felvenni, akkor nem is kéne edzeni vele...

gyengék a törzsizmaid. azért nem tudod felvenni. ha gépen edzel, mégjobban elgyengülnek.

2017. febr. 9. 12:33
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Tessék szépen a stabilizátorokra is edzeni, mint rotátorköpeny és core izmok, valamint az alkar izmait se hanyagold el.

Én még az 55 kg-os súlyzókat is felveszem egyedül fekve, pedig ki nem tudom őket nyomni kb kettőnél többször. És lefelé sem dobom. Hamar megedződnek a segéd izmok meglásd. A gépeket meg hanyagold. Túró mind. Ráadásul még nagyobb asszimetriát illetve kiegyensúlyozatlanságot okoznak, mint ami eddig volt.

2017. febr. 9. 14:04
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem értem, az is az edzés része, hogy pakolod a súlyokat, elpakolod a súlyokat(!), megfogod, stb... Az elég béna ha te beállsz pozícióba, valaki a kezedbe adja és akkor tudsz 4x10-et nyomni, majd nyafogsz h szedjék le. Kivéve egyenként 50kg-s egykezes fekvenyomásnál, mondjuk, de még azt is meg lehet oldani egyedül.

A gép túlizolál, akkor kell áttérni ha szabadsúlyokkal már nincs eredményed és tudatosan izoláltan szeretnél dolgozni egy-egy izomcsoportra.

2017. febr. 9. 14:07
 4/8 anonim ***** válasza:
Miért nem nyomod kétkezessel és állványról vennéd fel?Gépi edzéssel nem lehet jól fejlődni
2017. febr. 9. 14:43
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha nem tudod felvenni akkor edzeni se tudsz vele ez ennyi. Dobálni meg valamennyire kénytelen az ember bizonyos gyakorlatoknál ha nem 5 kilóval pinalegyez. Persze van aki szándékosan dobál mindent, mert paraszt, de én nem erről beszélek ezt válasszuk ketté. Az edzőterem nem könyvtár egyébként, hogy kussban kell lenni.
2017. febr. 9. 15:07
 6/8 anonim ***** válasza:
Valójában az a leghelyesebb módja a testépítésnek, ha a szabad súlyos, a súlyzós, illetve a gépes gyakorlatokat vegyíted.
2017. febr. 9. 16:38
 7/8 anonim ***** válasza:
A súlyzó az szabadsúly. Minek írtad külön?
2017. febr. 9. 16:41
 8/8 anonim ***** válasza:
Elírtam, eggyel előrébb járt az agyam, saját testsúlyost akartam írni.
2017. febr. 9. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!