Teljes test edzés kezdőknek való?
Vannak nagyon jó teljes test és osztott programok is haladóknak.
Viszont haladóként lehet érdemesebb 3 ugyanolyan teljes test helyett valamit variálni. Meg ugye már vannak lemaradt izomcsoportok is
Pl kiválasztasz 3 gyakorlatot amiben nagyon jó akarsz lenni, ez nem muszáj a fekvenyomás-guggolás-felhúzás legyen.
Mondjuk le van maradva a vállad, meg a csuklyád, akkor valami ilyesmit:
Fej Fölé Nyomás állva- Felhúzás magasítóról -Elölguggolás
És egyik nap 4x8 másik nap 5x5 a harmadik nap pedig 7x3 de csak akkora súllyal mint a 4x8 minél robbanékonyabban.
Nem is muszáj mindet ugyanazon a napon, lehet mondjuk azt is hogy mindig a 5x5-tel kezdesz valamibol, aztan 4x8 egy masikbol, aztán 7x3 a 3.-bol
Edzés végén meg mehet 2-3 kiegeszito gyakorlat amire ugy erzed nem edzel a főgyakorlatokkal, de ez nem is muszaj mindig ugyanaz legyen. mondjuk egyik nap kezisulyzokkal fekvenyomas-tricepsz-oldalemelés, másik nap Evezés-lehúzás-hátsó váll, harmadik nap bicepsz-vádli-combhajlító
Láttam már példát heti 6 napos és heti 2 napos AB felosztásra is.
Rengeteg lehetőséged van.
Én heti 4 napos kétfelé osztottat szoktam pár havonta váltani a szintén négy napos, de teljes osztottal. Nyilván ha kétfelé osztott van, akkor egy edzésen egy izomra kevesebb sorozat megy összesen, hiszen pár nap alatt kell regenerlódni.
Mell-hát-váll az egyik nap és láb-kar a másik. Így A,B, pihi, A, B hétvége pihi a felosztás. Egy izomra két gyakorlat, egy gyakorlatból 3-4 sorozat, -ennyi az okosság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!