Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ilyenkor hány kg-os súllyal...

Ilyenkor hány kg-os súllyal edzek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tegyük fel, van egy barátnőm, aki 60kg. Hány kg-os súlyzóval kell/kéne edzenem, hogy elbírjam (kiemeljem)?

Haverral mélyültünk el ebben és szerinte, ha 60 kilós a csaj, akkor a súlyra még egy pár kilót rá kell számolni, mert másabb egy súlyt kinyomni (van fogása), mint egy csajt megemelni, skin hiába van fogás, nem úgy oszlik el a súly....... (xD)

Erre csak annyit tudtam reagálni, hogy pl.: a társas táncban is a csávók simán a fejük felé kapják, kinyomják, megtartják a nőket és nem gondolnám, hogy 60+-os súlyzós edzést tolnak.

2017. márc. 6. 12:22
 1/3 anonim ***** válasza:

Az élőteher nehezebbnek érződik a valódi súlyánál, mert nincs rajta stabil fogás, izeg-mozog, összecsuklik, nincs tartása.

A táncások esetében a lányok minidg elrugaszkodnak a pasi pedig kiakasztott könyökkel tartja a feje fölött majd egynes karra "leejti" és a lány fékezi az esést a lábával, a pasi ha ugyanezt egy zsák krumplival csinálná, úgy mondanád, hogy elengedte, esetleg földhözvágta. Ettőlfüggetlenül a profi táncosok komolyan edzenek, mármint a tánc mellett, hogy legyen megfelelő erőnlétük.

Visszatérve a kérdésre, ha partnerként kell akkor nem kell sok, de ha mint barátnőd szeretnéd dobálni, mikor ő rúgkapál, sikít, harap, viháncol, akkor bizony menjél bőven 60kg fölé, mert lesz ott ellenállás és rendszerint nincs alkalmad merve háttal figyelvve, 2 kézzel ráfogva kontrolláltan emelni hanem ha úgy alakul egy kézzel, megakadályozni, hogy leboruljona nyakadból.. Na az nem 60 kg...

2017. márc. 6. 12:30
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, igazad van, erre nem is gondoltam (táncos rész).
2017. márc. 6. 12:33
 3/3 anonim ***** válasza:

Volt az a főzőműsor még anno amely egyik részében szerepelt Fekete Laci is meg az az idegesítő énekes nő is aki ilyen túlságosan negédes és gyerekes. Szandi vagy hogy hívják, mindegy ő mondta, hogy 60 kg környékén jár..

Nos vacsora után nyújtott kézzel szépen felemelte a földtől a László..

Ahogy láttam nem nagyon erőltette meg magát így gondoltam nekem is mennie kell. Hát az 50 egy néhány kilós barátnőim közül egyet sem tudtam felemelni ha nem segítettek benne úgy, ahogyan a táncosok is segítenek a dobásoknál... szóval elrugaszkodással.

Ami azt illeti még hajlított karral sem tudom felemelni, pedig mint említettem nem több a mostani sem 50-55 kilónál, nekem pedig bőven e fölött (legalább 15%-al) van a kétkezes bicepszsúlyom maxija.

Az előreemelésem mondjuk valszeg nincs meg 50 kg, de akkor is, hogy hajlított karral sem megy, az kicsit letaglózott. Manapság már nem is próbálkozom. Fekete Laci egy állat.

2017. márc. 6. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!