Tömegelésnél makrókat vagy kalóriát számolunk? (lent)
Már több hozzáértő személyt megkérdeztem, utánaolvastam és mindenki mást mond.
22 éves lány vagyok, 160 cm, 50 kg. 1 éve edzek, tömegelek.
Én eddig makrókat számoltam, most viszont kiváncsiságból kiszámoltam hogy a bevitt makróm mennyi kalóriának felel meg. Fehérjém ugye 100 g, ch 250-300 g, zsir 50g, ezek mindig megvannak, és egy teljes napi kajámat kcal-ba számoltam, 1554 kcal jött ki. Ez nagyon kevés. Legalább 2000-2500 kellene, de viszont makróba meg igy ami van elég kellene hogy legyen. Most akkor melyiket nézzem?
Ha a kalóriát számolod, semmi nem garantálja, hogy megfelelő mennyiséget viszel be a makrókból, ha a makrólat számolod, garantáltan elegendő kalóriát viszel be...
1szénhidrát 4kcal
1fehérje 4kcal
1zsír 9kcal
Pontosabban, 4,3. 4,3 és a zsír 9,1. Az alkohol pedig 7. Ezt is jó tudni. :D
A számolásról pedig... Az, hogy a kóla zéró 0/0/0-ból áll még nem azt jelenti, hogy nullkalóriás. Szóval az, hogy a makrókat becsületesen összeszámolod majd szorzol, osztasz még nem jelenti azt, hogy tudni fogod pontosan a bevitt táplálékod kalóriamennyiségét.
A kola zéró pont rossz példa, mivel az konkrétan 0kalóriás...
De egyébként meg nem is kell tudni a kcalt pontosan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!