Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Tudnátok írni egy jó testalkat...

Tudnátok írni egy jó testalkat erősítő edzéstervet?

Figyelt kérdés

15 éves vagyok, olyan tipikus "szél elfújja" alkat. Szeretnék egy kicsit megerősödni, mivel nem szeretném az iskolában bokszzsák szerepét betölteni :))

Húzódzkodó rúd, illetve egy evezőpad áll a rendelkezésemre, valamint elég hely a normál erősítő gyakorlatokhoz (felülés, fekvőtámasz stb...)

Célom egy normális testalkat, amivel meg tudom védeni magam.

Tudnátok segíteni? :)

Köszi!

2017. febr. 3. 17:07
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Igazából nekem mindegy :)
2017. febr. 5. 19:15
 12/16 A kérdező kommentje:
Időm az van bőven.
2017. febr. 5. 19:16
 13/16 anonim ***** válasza:

Akk ez jó lesz

A nap

Guggolás 5x5

Fekvenyomás 5x5

Evezés 5x5

Bicepsz 3x8

Tricepsz 3x8

Hiperhajlítás 3x20

B nap

Guggolás 5x5

Felhúzás 1x5

Evezés 5x5 10%-al kisebn súllyal

Vállvonogatás 3x8

Szűknyomás 3x8

Bicepsz 3x8

Az edzések végén mehet has és vádli.

Ez heti 3 edzésnap A-B-A B-A-B rendszerben.Az 5x5-öt úgy kell csinálni,hogy fogsz egy kis súlyt,amibe tényleg könnyen megy.És ezt a súlyt edzésről edzésre növelni kell 2.5 kilóval.A felhúzás az elején mehet 5kg-val is.Ha már nem bírod növelni,visszaveszed a súlyt 10%-al és kezded előről.A terv lényege a progresszív terhelésnövelés.Ezzel eljutsz a középhaladó erőszintre.

De elötte pár hétig végezz átmozgató edzést,hogy megtanild a gyakorlatokat szabályosan stb.

2017. febr. 6. 20:03
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2017. febr. 6. 20:09
 15/16 anonim ***** válasza:

"A fegyencedzéstől sem erős,sem izmos sem leszel. "

Ez azért hülyeség. Egykezes fekvőtámaszt, egykezes húzódzkodást nem egyszerű megcsinálni.

2017. febr. 7. 16:20
 16/16 anonim ***** válasza:
Én csak súlyokkal edzettem,mégis megy az egykezes hizódzkodás.Igaz,az egykezes fekvőt nem tudom megcsinálni
2017. febr. 7. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!