Most hogyan tovább? Segítség!
Az utóbbi időben felszedtem magamra sok plusz kilót. Régebben edzettem, szóval már nem vagyok kezdő. Kiszámoltam magamnak, hogy egy nap:
2800kcal-t kell bevinnem egy nap a szálkásodáshoz.
makrótápanyag:
Fehére: 260 gramm
Szénhidrát: 327,5 gramm
Zsír: 50 gramm
De most mikor, mit kell ennem? Aki rendesen válaszol, azt felpontozom :)
20F
Nem teljesen ertem en sem a kerdest. Hany kg vagy? A lenyeg kaloria deficitben legyel.
Feherje forrasok: sovany husok, tojas, turo stb.
Szenhidrat forrasok: zab, rizs, burgonya stb.
Zsir forras: olajok, olajos magvak.
Emellett figyelj a rost bevitelre is. Sok zoldseget es gyumolcsot egyel.
Mi a kerdes meg? :)
Nyilván zsírosan vagy 130 kg, ezért nem kell 260 gr fehérje, mert száraz izomtömegre kell számolni a 2-2,5 grammot.
Szóval én a helyedben 200 gr fehérjével kezdenék.
A szénhidrát szerintem sok, nekem a szálkásításkor a minimális szénhidrát vált be és inkább zsírból viszem be a kalóriát. Szerintem ez egy jó irány, másoknak is ajánlottam már és sokaknak bejött.
Nekem a 1,5-2 gr/ttkg szénhidrát vált be, de ezt neked kell kitapasztalnod magadnak.
A zsír kell a hormontermeléshez, így a tesztoszteronhoz is, ami a "barátod" mind szálkásításkor, mind tömegnöveléskor.
Mehet napi 1 gr/ttkg zsír, de legalább a negyede, de inkább a fele legyen telítetlen (omega3 pl.).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!