Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Tovább akarok fejlődni, mit...

Tovább akarok fejlődni, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Kitűztem egy célt, hogy Március elsejére elérjek egy adott súlyt. 5x5-ös programot csináltam, amit én írtam, egész jól fejlődtem vele. Elkezdtem neten olvasgatni, találtam egy edzéstervet. Icf 5x5 volt a neve és tettem egy próbát, elkezdtem. Már több mint egy hónapja csinálom. Az elején lejjebb vettem a súlyt, mindent ugyanúgy csináltam és ugyan annyival növeltem, mint ami a programba volt írva. Most elakadtam a súly növelésébe, a mostani súly 5-10kg-mal kevesebb, mint régen, amivel csináltam. Ettől a programtól inkább visszafejlődtem, mert a régi bemelegítő súlyommal is küszködök, nehezen megy. Étrendem van, beszoktam tartani. Arra gondoltam, hogy írok egy edzéstervet, olyasmit, mint régen és azt csinálom. Elkezdek még többet enni, inkább jöjjön fel egy kis zsír és erősödjek jobban. Ha ezt csinálom, akkor visszahozhatom azt az erőszintet, ami régen volt, esetleg felül is múlhatom?

2016. dec. 6. 18:58
 1/10 anonim ***** válasza:
Én csak annyit mondok, hogy mielőtt váltasz, mindenképp csinálj egy deload-ot. Vedd le a súlyokat és emeld az ismétlésszámot pár hétig. Aztán új lendülettel vágj bele. Kell az idegrendszernek is a regenerálódás.
2016. dec. 6. 19:27
 2/10 anonim ***** válasza:
Eleget eszel?
2016. dec. 6. 19:36
 3/10 anonim ***** válasza:

Kiakasz ez az 5*5 divat manapság...

Nézz szétt legalább a teremben ahol edzel, keress egy embert aki legalább úgy néz ki ahogy te szeretnél, kérdezd meg, hogyan edz. Le merem fogadbi, hogy nem 5*5özik...

Most komolyan, de 1hónapokban gondolkodsz, ebből látszik, hogy kezdő vagy...

Nincs még megfelelő agy-izom kapcsolatod, egyszerűen kizárt, hogy egy 5*5-ös programban megfelelően le tudnád edzeni az izomzatodat... főleg mivel teljes test edzésnél rengeteget kivesz belőled az egyik fő izomcsoport, aztán már nem tudsz odafigyelni rendesen a másikra...

Menj le a terembe legközelebb, tarts egy mell-tricepsz napot, 12sorozat mellre aztán 8-10 sorozat tricepszre.. 8-12es ismétlésekkel... tapasztald meg mit érzel utána napokig a melledben és a tricepszedben, ha utána is biztos leszel benne, hogy az 5*5ös teljestestes bohóckodás a megfelelő választás testépítéshez, akkor tarts nyugodtan debilnek és csináld... de ha csak a kétej szikrája feltámad benned, akkor gondolkodj el egy rendes osztott edzésen.

2016. dec. 7. 07:52
 4/10 A kérdező kommentje:
Én meg az osztottnak nem látom értelmét, részemről ennyi. És igen, elég sokat fejlődtem ezzel. Augusztus végén kezdtem, mennyi hónap telt el azóta? Most vagyunk december elején. 50kg-mal bohóckodtam, a elején, most már 80 felett nyomok fekve. Nem írok kisbeszámolót, én a kérdésemre kérek választ, hogy folytassam-e az icf-t vagy csináljak én edzéstervet. Nem kértem semmilyen lebeszélést az 5x5-ről. És még annyit megjegyeznék, hogy nem érdekel, hogy hogy nézek ki, erő növelése a fő célom.
2016. dec. 7. 16:41
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem kell foglalkozni az ilyen bohócokkal akik az 5x5 ellen kampányolnak. Azt hiszik okosabbak Ripptoe-nál is. Ez a menj oda az első koxos majomhoz akinek jó a fizikuma és kérdezd meg, hogy edzél, ezen a tanácson lerí, hogy sötét a csávó. Csináld, ahogy jónak érezted, csak előtte deload mindenképp.
2016. dec. 7. 17:05
 6/10 anonim ***** válasza:
*Rippetoe. Bocsi
2016. dec. 7. 17:07
 7/10 anonim ***** válasza:

nem működik.. ezért is írtad ki a kérdést...

nekem 15év tapasztalatom van, neked meg 4hónap... de okoskodj csak...

majd ha szétcseszted valamelyik ízületedet a hirtelen súly növeléssel 0 agy-izom kapcsolattal, ne csodálkozz, akkor majd gondolj vissza, hogy én szóltam... és képzeld el ahogy röhögök rajtad...

2016. dec. 7. 22:03
 8/10 anonim ***** válasza:
2016. dec. 7. 22:48
 9/10 anonim ***** válasza:
Ez inkább szégyen, hogy 15 év után ilyen badarságokat írsz össze. Az 5x5 nem arról szól, hogy hirtelen a semmiből 200 kilóval kell nyomkodni. Kezdőknél is sikerrel alkalmazták hatalmas nevek a szakmában, akiknek te a lábnyomának a közelébe sem érsz. Aki hülye és ész nélkül edz, az akármilyen programmal tönkreteszi magat.
2016. dec. 7. 22:49
 10/10 anonim ***** válasza:
De amúgy itt meglátszik a szinvonalad én mondtam egy olyan neveg hogy Rippetoe, te meg egy magyar youtube fitnesz senkit linkelgetsz:)
2016. dec. 7. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!