40 éves vagyok,4 hete kezdtem el edzeni. Nem vagyok jártas a témában, nem testépítő akarok lenni, ezt leszögezem. Csak szeretném karban tartani magam és nem elveszíteni a meglévő izomzatomat . A súlyokkal állok hadilábon. Ezektől tudok e fejlődni?
Ha sportoltál, akkor nyilván tisztában vagy a rendszeresség és fokozatosság elvével.
Pl. ha most csak 4,5 kg-mal tudsz oldalemelni szabályosan, akkor csináld azzal, de fokozatosan növeld a először az ismétlések számát, majd a súlyt (nyilván nagyobb súllyal kevesebbet tudsz csinálni).
Nem értem, mi a kérdés lényege...
Én sem értem. Kérdező, én kevesebbel edzek bicepszre, és? Az a nekem való súly, annyit bírok, azzal fejlődöm (már ha rendszeresen csinálnám, még bele kell jönnöm). Tökmindegy, mások mennyivel edzednek, sőt, mennyivel kezdték anno. Saját magunkhoz kell méretezni a súlyt, nyilván. Sokat érek egy "rendes" súllyal, ha nem bírom végrehajtani a gyakorlatot... Ahogy a pici súly sem ér semmit, a számunkra megfelelő a nyerő.
Később majd erősödsz és emelheted a súlyokat. Azt hiszem, ez eléggé evidens... Nincs itt semmi baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!