Tényleg annyira különbözik a kondizással és a fegyencedzés?
Illetve olyan sok különbség van a strett eorkoutban és crossfittet között még a fegyencedzés és a kondizással?
És én mma zok akkor melyik lenne a legideálisabb melléktevékenység?
Mindkettőnek a lényege, hogy az izmok kimerülnek és tápanyagot vegyenek fel. A fegyencedzés egy bizonyos mértékig jó, egy idő után nem tudod tovább terhelni, nem tudod vele elérni a genetikai határaidat.
A súlyzós edzéssel nem áll fent ez a probléma, továbbá minden izomcsoportot megtudsz dolgoztatni, különböző gyakorlatokkal, szintednek megfelelően betudod állítani a súlyt, nem úgy mint például a fegyencben. A fegyencedzés c. könyv egy jól felépített progresszióra épülő saját testsúlyos edzés, és egy bizonyos mértékig el lehet vele fejlődni. (Én mindig egy kényszermegoldásnak tekintem, hiszen a súlyzós edzés minden tekintetben jobb, csak ugye a saját testsúlyhoz nem kellenek eszközök, így akinek nem áll rendelkezésre súlyzó, eltud edzegetni egy bizonyos mértékig. A Street Workout-ban meg van több látványos, dinamikai elem.
Ha van lehetőséged konditerembe menj, ha nincs akkor saját testúlyos edzés.
Köszönöm ez egy remek válasz volt itt a testépítő kategóriában eddig kb 6kérdést tettem fel ezen kívül és mindig elküldték anyamba :D végre egy normális emberi lény a testépítő kategóriában
Az érdekelne még ha sokat kondizok akkor még tudok csinálni pl egy zászlót vagy ha 2 évig sw és 2 év kondi akkor a két év alatt nem tudnám má megcsinálni az sw s gyakorlatokat?
Én 2 évig sw-ztem, most kezdtem el kiegészíteni súlyzókkal és súlyozott tolódzkodás-húzódzkodással.
Amik régen nem mentek saját súllyal most sokkal könnyebben fejlődnek. Pl. amióta vállazok súlyzóval azóta gyerekjáték a kézállásból végzett karhajlítás, szinte el sem fáradok tőle.
Szerintem a street workoutosoknak sokkal szebb a teste, mint a súlyzósoknak, és természetesebb hatása van. :)
Na meg látványosabb is sokkal a sw, ha a buszmegállóban megcsinálsz egy zászlót, penge vagy :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!