Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Táplálékkiegészítőkről,...

Táplálékkiegészítőkről, étkezésről, edzésről komplex kérdés!?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szóval leírnám a tápkiegeket amiket szedek:

Edzés után és lefekvés előtt: Impact whey protein.

Napközben 3 szem Omega3 kapszula.

BCAA és Glutamin edzés közben.

Ízületvédő 1 kapszula naponta.

Alpha men multivitamin 2 szem reggel, 2 szem este.

Ezek mind myprotein márka netről rendelve ár/érték aránya egész jó. Tehát ez lenne a tápkieg amiket tolok, ez így rendben van e?

Adatok rólam: 23 éves 176cm és 77 kg vagyok, tömegelés megy ami így néz ki, hogy 1,8g/tskg fehérje , 4,5g/tskg szénhidrát. Fehérjét fedezem: Csirkemell,tojás,halak,túró-ból, Szénhidrátot: zabpehely,rizs,édesburgonyából. Zöldség,gyümölcs pedig töménytelen mennyiségben. Ebben van e vmi amin javítani kéne?

Edzésmúltam elég összetett sokszor elkezdtem abbahagytam aztán megint, kb 1,5 év amit edzéssel töltöttem, de most vagyok úgy hogy teljes bedobással nyomnám. Egy edzés így néz ki hogy: heti 3,4x megyek, 10-15 perc bemelegítés, 1,5-2 óra edzés (2 izomcsoport egy nap) végén pedig kb 5-10 perc nyújtás. A nap mell,bicepsz B nap Váll,tricpesz, C nap hát D nap láb (van hogy a C és D nap egyszerre megy le).

Nagyjából ennyi lenne, ha valami nem jó nyugodtan írjátok le, hogy min kéne javítanom. Bocsi ha hosszú lett egy kicsit.

2016. aug. 14. 16:54
 71/93 anonim ***** válasza:
fekléig irtam mert nem birtam tovább. még mindig ugyanazt mondom: TUDOMÁNY.
2016. aug. 15. 00:23
 72/93 anonim ***** válasza:
*olvastam* lol ezt hogy irtam el
2016. aug. 15. 00:24
 73/93 anonim ***** válasza:
ennek a beszélgetésnek annyi értelme van, mint szuperszettezni ugyanarra az izomcsoportra :'D
2016. aug. 15. 00:28
 74/93 anonim ***** válasza:
Hiába fosozza a formádat Herold. 2 év alatt respect komolyan.. Néha engem is felqrsz pár dologgal de nem beszélsz szerintem hülyeségeket. Jó a forma. Grat.
2016. aug. 15. 00:43
 75/93 anonim ***** válasza:

amúgy tudom hogy néha arrogáns vagyok, de hát na, ha valaki nem tudja megmagyarázni, hogy miért kell több szögből edzeni, majd elkezdi a tápanyagfelszivodást (köze nincs hozzá) meg a mozgástartományt (köze nincs hozzá) meg valami terminátor mozgást (mivan) nem tudok illedelmes maradni :D

tartom azt az állitásom, amit a biológia és anatómia könyvek is irnak, hogy az izom annyit tud, hogy megfeszül és elernyed, hogy te szélesen vagy szüken húzol mellhez, nem fog más rostokat használni. ha csak szüken húzol le, akkor is fejlősz, ha csak szélesen, akkor is VISZONT! mivel a szük fogásnak nagyobb a mozgástartománya, mivel hosszabb az erőkar, ezért inkább azt csináld 2x, mint hogy 1-1. ilyen egyszerü. (ez most csak egy példa volt) és igen, a pl tesztó termelés az ember függő, igen, az izületek strapabirása emberfüggő, igen, a fehérjeszintézis emberfüggő, igen, a metabolizmus emberfüggő, viszont az, hogy milyen elv szerint edzel, az nem.

2016. aug. 15. 00:49
 76/93 anonim ***** válasza:
ja és köszi.
2016. aug. 15. 00:49
 77/93 anonim ***** válasza:
Az, hogy valaki profi még nem jelenti azt, hogy mindent jól tud. Ha egy kezdő combosabb ember életében először csinál egy 120kg-os felhúzást, az még nem jelenti azt hogy ért az erőemeléshez.
2016. aug. 15. 00:51
 78/93 A kérdező kommentje:
Azért amikor írtam 2 sort és te már rávágtad h ez nem a te sportod az nagyon illedelmes volt :D na jó mind1 nem ez a lényeg meg már nagyon nem a témánál vagytok szal ennyi elég lesz a szájkaratéból, aki segített annak köszöntem.
2016. aug. 15. 00:51
 79/93 anonim ***** válasza:
Tegnap pont neztem egy Jon Skywalker videot amiben azt magyarazza hogy a lehúzástol csigan szelesebb lesz a hata evezestol meg vastagabb.. (Vagy forditva.) Na most. Ugye ezektol az emeberektol tanulnak sokan mert ok neznek ki valahogy. Es megis mi baromsagot mondott.
2016. aug. 15. 00:57
 80/93 anonim ***** válasza:
Maybe: pont ez a probléma, hogy az emberek azt hiszik, hogy ha valaki jól néz ki, (sőt, az átlag emberek nem tudják meghatározni hogy ki néz ki jól meg ki nem, egyszerüen ha valaki izmos akkor már HÚÚÚ) akkor már minden szava igaz. hány olyan emberrel találkozom melóba, akik YT videót alapján edzenek, mert mondjuk Phil Heath egyik videóban keresztcsigázott, akkor ők is csinálják, hisz Mr. O., közbe meg 40 kilót nem tudnak kinyomni szabályosan... a másik meg hogy én egyszer dumáltam egy VB-s vagy EB-s phisique sráccal, és ő azt mondta hogy úgy kell a mellet felhozni, hogy előre dőlve kell tárogatni gépen. wáó.
2016. aug. 15. 00:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!