Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Táplálékkiegészítőkről,...

Táplálékkiegészítőkről, étkezésről, edzésről komplex kérdés!?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szóval leírnám a tápkiegeket amiket szedek:

Edzés után és lefekvés előtt: Impact whey protein.

Napközben 3 szem Omega3 kapszula.

BCAA és Glutamin edzés közben.

Ízületvédő 1 kapszula naponta.

Alpha men multivitamin 2 szem reggel, 2 szem este.

Ezek mind myprotein márka netről rendelve ár/érték aránya egész jó. Tehát ez lenne a tápkieg amiket tolok, ez így rendben van e?

Adatok rólam: 23 éves 176cm és 77 kg vagyok, tömegelés megy ami így néz ki, hogy 1,8g/tskg fehérje , 4,5g/tskg szénhidrát. Fehérjét fedezem: Csirkemell,tojás,halak,túró-ból, Szénhidrátot: zabpehely,rizs,édesburgonyából. Zöldség,gyümölcs pedig töménytelen mennyiségben. Ebben van e vmi amin javítani kéne?

Edzésmúltam elég összetett sokszor elkezdtem abbahagytam aztán megint, kb 1,5 év amit edzéssel töltöttem, de most vagyok úgy hogy teljes bedobással nyomnám. Egy edzés így néz ki hogy: heti 3,4x megyek, 10-15 perc bemelegítés, 1,5-2 óra edzés (2 izomcsoport egy nap) végén pedig kb 5-10 perc nyújtás. A nap mell,bicepsz B nap Váll,tricpesz, C nap hát D nap láb (van hogy a C és D nap egyszerre megy le).

Nagyjából ennyi lenne, ha valami nem jó nyugodtan írjátok le, hogy min kéne javítanom. Bocsi ha hosszú lett egy kicsit.

2016. aug. 14. 16:54
 51/93 anonim ***** válasza:

Te meg csinálj egy gyakorlatot mindenre, fő a változatosság :D Nyilván minden gyakorlat ugyanúgy terhel.. :D bocs de miközben ezt írom nem bírom ki röhögés nélkül :D

Azért asztaltársaságnál sportolók közt ne nagyon hozd elő a témát..

2016. aug. 14. 21:44
 52/93 anonim ***** válasza:
de amúgy mondtam, ha ti tudtok úgy bicepszezni v tricepszeni hogy csak a fél izomcsoportot edzitek, akkor istenné nyilvánitalak titeket.
2016. aug. 14. 21:45
 53/93 anonim ***** válasza:
Na a legutolsó kommenteddel végleg elárultad, hogy lövésed sincs az egészről...
2016. aug. 14. 21:45
 54/93 anonim ***** válasza:
persze hogy ugyanúgy terhel, megfeszül az izom, és elernyed, hogy te szüken vagy szélesen fogod, az teljesen mindegy. mindenre 1 gyakorlatot csinálok, kivéve hát meg láb, és nem mondom hogy hhú de jó vagyok, de jobban fejlődök, mint mikor 3-4-et csináltam, és csak 2 éve edzem, szóval ne várjatok brutál formát. majd 4 év múlva :)
2016. aug. 14. 21:46
 55/93 anonim ***** válasza:
jójó edzed külön a belső meg külső felét a bicepsznek, tuti jó ötlet. engem nem érdekel, hogy milyen legendák terjengenek ebben a szkénában, az mind csak bro science, és semmi más. 60 évvel ezelőtt pistike kitalálta a terembe, mert jól hangzik, és azóta mindenki úgy edz.
2016. aug. 14. 21:48
 56/93 anonim ***** válasza:
Akkor lehet szarul csináltad azt a 3-4-t. Egy bicepsz a legkisebb izom kb. arra azt mondom le lehet edzeni 1 gyakorlattal, tényleg nem igazán lehet variálni. De egy mell vagy tricepsz azért már komplexebb. De azért hátra te sem egy gyakorlatot csinálsz, azt hittem az izom csak összehúzódni meg elernyedni tud, akkor hogy is van ez?
2016. aug. 14. 21:49
 57/93 anonim ***** válasza:
Ugy hogy van evezes meg felhuzas nem?
2016. aug. 14. 21:51
 58/93 anonim ***** válasza:
konkrétan hátra egyet csinálok. evezés. felhúzás az nem csak hát gyakorlat, hanem kvázi egész testes. mellre elég a fekvenyomás, mivel nincsenek részei, se közepe, se teteje, se alja, tricepszre is elég egy.
2016. aug. 14. 21:52
 59/93 anonim ***** válasza:
lábra azért kell több mert hajlitó és feszitő, teljesen más, váll pedig a delták miatt megint más tészta, mint egy tricepsz, mert mindegyiknek más a feladata. tricepsznél nincs ilyen.
2016. aug. 14. 21:53
 60/93 anonim ***** válasza:
Hátra nekem is fő gyakorlat az evezés, de én hasznosnak tartom még csigás gépekkel is odaverni. Hiába magyarázod, nem 100% ugyanaz. Ha ugyanaz lenne, akkor nem hívnák, meg nem nézne ki máshogy, ha esetleg nem tűnne fel. Mellre én nekem is fekvenyomás megy, nekem a negatív baromságok nem jönnek be. A 30°-ot se úgy érzem ahogy kéne, fekvenyomás megy, meg még tárogatás néha. Mellre nekem ez elég. Bicepszet is el tudom intézni akár csak franciarúddal. De tricepszre nekem akkor is legalább 3 gyakorlat kell. Nekem mindegy hogy akarod megmagyarázni, hogy az ÉN testem hogy működik, nem értesz hozzá...
2016. aug. 14. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!