Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Táplálékkiegészítőkről,...

Táplálékkiegészítőkről, étkezésről, edzésről komplex kérdés!?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szóval leírnám a tápkiegeket amiket szedek:

Edzés után és lefekvés előtt: Impact whey protein.

Napközben 3 szem Omega3 kapszula.

BCAA és Glutamin edzés közben.

Ízületvédő 1 kapszula naponta.

Alpha men multivitamin 2 szem reggel, 2 szem este.

Ezek mind myprotein márka netről rendelve ár/érték aránya egész jó. Tehát ez lenne a tápkieg amiket tolok, ez így rendben van e?

Adatok rólam: 23 éves 176cm és 77 kg vagyok, tömegelés megy ami így néz ki, hogy 1,8g/tskg fehérje , 4,5g/tskg szénhidrát. Fehérjét fedezem: Csirkemell,tojás,halak,túró-ból, Szénhidrátot: zabpehely,rizs,édesburgonyából. Zöldség,gyümölcs pedig töménytelen mennyiségben. Ebben van e vmi amin javítani kéne?

Edzésmúltam elég összetett sokszor elkezdtem abbahagytam aztán megint, kb 1,5 év amit edzéssel töltöttem, de most vagyok úgy hogy teljes bedobással nyomnám. Egy edzés így néz ki hogy: heti 3,4x megyek, 10-15 perc bemelegítés, 1,5-2 óra edzés (2 izomcsoport egy nap) végén pedig kb 5-10 perc nyújtás. A nap mell,bicepsz B nap Váll,tricpesz, C nap hát D nap láb (van hogy a C és D nap egyszerre megy le).

Nagyjából ennyi lenne, ha valami nem jó nyugodtan írjátok le, hogy min kéne javítanom. Bocsi ha hosszú lett egy kicsit.

2016. aug. 14. 16:54
 31/93 A kérdező kommentje:
ha már tricepszről volt szó akkor pl az 3 fejű és érdemes több oldalról megdolgozni
2016. aug. 14. 19:24
 32/93 Cortez70 ***** válasza:
Elég 1-2 is ha több sorozattal megy. Nekem csak jobban esik hármat végezni, de nem fontos. De én màr megtehetem öregen. :)
2016. aug. 14. 19:25
 33/93 Cortez70 ***** válasza:
Nem tudod izoláltan edzeni a tricepsz fejeit.
2016. aug. 14. 19:26
 34/93 anonim ***** válasza:
nem érdemes, 1 gyakorlattal le tudod edzeni mind a három fejet. vagy te tudsz olyan gyakorlatot, amiben csak egyiket használod? nem létezik ilyen. mindegyiknél terheled mind.
2016. aug. 14. 19:27
 35/93 anonim ***** válasza:
Jól van ennyire nem kell okoskodni, egyénfüggő kinek mi jön be. Nekem szart sem érne 1 gyakorlat. Tricepszre legalább 3-4 kell, akkor készítem ki. És én se most kezdtem. Szóval ne okoskodjunk már a saját testünk reakciói alapján más kárára. Majd rájön pár év alatt...
2016. aug. 14. 19:47
 36/93 anonim ***** válasza:
jójójó persze. akkor magyarázzad meg kérlek, hogy 1 gyakorlattal miért lehet jobban kifárasztani egy izomcsoportot, mint néggyel?
2016. aug. 14. 19:48
 37/93 anonim ***** válasza:
ja és ha nem elég 1 gyakorlat, akkor azt rosszul csinálod.
2016. aug. 14. 19:50
 38/93 anonim ***** válasza:
Miért én magyarázzam meg? Te írtad, hogy neked az is jó. A több gyakorlatot én azért preferálom, mert kicsit más szögekből dolgoztatod meg és jobban megdolgoz más részeket, nem olyan egysíkú a terhelés, mozgástartomány, kevésbé monoton.
2016. aug. 14. 19:54
 39/93 anonim ***** válasza:
azért kéne megmagyarázni, mert ez, amit te irsz, egy ugyan akkora marhaság, mint hogy izomból zsirt csinálsz. nem tudod több szögből megdolgozni, ilyen nem létezik. nem megdolgozod, hanem összehúzódik és elernyed, ennyi, teljesen midnegy, hogy lentről fel, vagy fentről le csinálod. nem nekem jobb igy, ahogy én mondom, hanem mindenkinek.
2016. aug. 14. 19:59
 40/93 anonim ***** válasza:
*zsirbol izmot*
2016. aug. 14. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!