Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Táplálékkiegészítőkről,...

Táplálékkiegészítőkről, étkezésről, edzésről komplex kérdés!?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szóval leírnám a tápkiegeket amiket szedek:

Edzés után és lefekvés előtt: Impact whey protein.

Napközben 3 szem Omega3 kapszula.

BCAA és Glutamin edzés közben.

Ízületvédő 1 kapszula naponta.

Alpha men multivitamin 2 szem reggel, 2 szem este.

Ezek mind myprotein márka netről rendelve ár/érték aránya egész jó. Tehát ez lenne a tápkieg amiket tolok, ez így rendben van e?

Adatok rólam: 23 éves 176cm és 77 kg vagyok, tömegelés megy ami így néz ki, hogy 1,8g/tskg fehérje , 4,5g/tskg szénhidrát. Fehérjét fedezem: Csirkemell,tojás,halak,túró-ból, Szénhidrátot: zabpehely,rizs,édesburgonyából. Zöldség,gyümölcs pedig töménytelen mennyiségben. Ebben van e vmi amin javítani kéne?

Edzésmúltam elég összetett sokszor elkezdtem abbahagytam aztán megint, kb 1,5 év amit edzéssel töltöttem, de most vagyok úgy hogy teljes bedobással nyomnám. Egy edzés így néz ki hogy: heti 3,4x megyek, 10-15 perc bemelegítés, 1,5-2 óra edzés (2 izomcsoport egy nap) végén pedig kb 5-10 perc nyújtás. A nap mell,bicepsz B nap Váll,tricpesz, C nap hát D nap láb (van hogy a C és D nap egyszerre megy le).

Nagyjából ennyi lenne, ha valami nem jó nyugodtan írjátok le, hogy min kéne javítanom. Bocsi ha hosszú lett egy kicsit.

2016. aug. 14. 16:54
 41/93 anonim ***** válasza:
Oké, hogy néhányan túlbonyolítják ezt az edzéstémakört, de te kicsit úgy érzem fagolyóra egyszerűsítetted a kérdést. Az izom azért nem egy oszthatatlan elemi részecske, mint az elektron. Vannak részei, amiket különböző mértékben terhelhetsz, okozhatsz mikrosérülést, attól függően hogyan hajtod végre azt a terhelést (gyakorlatot), milyen segédizmokat használsz inkább éppen (nem tudod 100%-ban kikapcsolni). De megkérdezhetsz bárkit aki komolyabban néz ki, nem sokat fogsz találni, aki 1 gyakorlattal edz mindenre...
2016. aug. 14. 20:06
 42/93 anonim ***** válasza:

aha oké. magyarázzad már el, hogy egy bicepszre, vagy egy tricepszre, hogy tudod csak a külső vagy belső fejet edzeni? várom.

a profik sem értenek ehhez a sporthoz, szerinted az olyan kielejtések után, hogy a koncentrált biepszezéstől csúcsos lesz a bicepszed, vagy hogy a széles fogástól széles, a szüktől meg vastag lesz a hátad, mennyire lehet megbizni bennük?

semennyire. még jó hogy létezik anatómia meg tudomány és hasonló dolgok.

2016. aug. 14. 20:10
 43/93 anonim ***** válasza:
Úgy látom te már mindent tudsz, neked nem lehet újat mondani, minden profi szar, csak te vagy az orákulum. Nyilván nem edzel csak külső vagy belső fejet. De nekem pl. kell a szűknyomás és/vagy tolódzkodás, hogy adja a terhelés nagy súllyal a csúcsösszehúzódáskor. De kell egy homlokra vagy fej mögé engedés, hogy jól terhelje teljesen kinyúlt állapotban, de ez nem ad akkora terhelést csúcsösszehúzódáskor. Nem árt még egy csigás gyakorlat se kis izolációnak és kegyelemdöfésnek. Nekem ez jön be, és nem érdekel más hülyesége, meg hogy miről akar meggyőzni.
2016. aug. 14. 20:39
 44/93 anonim ***** válasza:
Meg kéne tanulni egyetjól, nem hármat félig...
2016. aug. 14. 20:52
 45/93 anonim ***** válasza:

nem megyek bele a vitába, de glutamin, bcaa, ezek totál divat kiegészítők, minden kiskölyök egyből ezt veszi és soha nem hallotok olyan dolgokról mint pl probiotikumok, amik nettó javítsák az emésztés hatásfokát... q10...

vagy csak egyszerűen antioxidánsok mint pl szőlőmag kivonatok... ezek negyedannyiba nem kerülnek mint a divatos szarok, de még értelmük is van az egészség szempontjából...

2016. aug. 14. 21:30
 46/93 anonim ***** válasza:
Herold, azt vagod, hogy te frankon szajbabszni valo vagy... Hallod mi a faszert nem vagy meg olympia vagy univerzum ? Az a legjobb mikor a kokszrol okoskodsz, kozbe kozod sincs hozza bzmg. Viszont ahogy latom az edzeshez magahoz sem ! Nem is biztos, hogy 100% faszsagokat beszelsz, de ez a stilus. Mehetnel myprotein Krisszel, oda valo vagy.
2016. aug. 14. 21:34
 47/93 anonim ***** válasza:
Kicsit bicskanyitogató a stílusa az tény. Honnan veszed, hogy nem csinálom jól azt a 3 gyakorlatot, úgy mégis? Mondom, az hogy neked egy dolog bevált még nem lettél mindent tudó. Lehet más testében b4szhatnád az edzésmódszered. De okoskodj csak nyugodtan kisgyerek
2016. aug. 14. 21:37
 48/93 anonim ***** válasza:

1. cuccra eddig kb amit irtam, annyik voltak, hogy alap kúra 500 mg tesztó, meg mellé kellene provi meg arimidex, közbe v utána hcg meg zita meg stb, viszont ez igy is van. edzésben is. de edzed külön a tricepsz 3 fejét, nekem m1.

2. abból amit irtál

2016. aug. 14. 21:40
 49/93 anonim ***** válasza:
*provi vagy...*
2016. aug. 14. 21:40
 50/93 anonim ***** válasza:
más testében? miért? ugyanúgy müködik mindenkinek az izomzata :D
2016. aug. 14. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!