Az káros ha 15 évesen 20kg-os egykezes súlyzót használok, és 50-el nyomok fekve?
Figyelt kérdés
2016. júl. 15. 20:48
1/25 Cortez70 válasza:
Ha szabályosan végzed, akkor nem.
2/25 A kérdező kommentje:
Cortez70
A neved alapjan 46eves vagy,es gondolom nem par eve eddzel
Kuldenel nekem egy kepet hogy a sok evnyi munkanak mi az eredmenye,kivancsi lennek
2016. júl. 15. 20:58
3/25 Cortez70 válasza:
Mindjárt. 30 éve edzem, illetve 31 lesz ősszel.
4/25 anonim válasza:
A 20kilos egykezessel bicepszelezel vagy mit csinalsz?
5/25 anonim válasza:
jóféle lehet xd rosszak az arányok az a baj.
6/25 anonim válasza:
Érdekelne engem is,hogy a 20-assal mit csinálsz.
7/25 anonim válasza:
Cortez70, te nem szekszárdi vagy?
8/25 anonim válasza:
de igen, ha helyesen csinálod, akkor is károsodhatsz ebben a korban.
a növésben lévő szervezetnek elég megterhelő már a növekedés is, sokszor ez is elég ahhoz, hogy deformálódjon valami, az ízületek, a csontozat változik, nem teljesen kifejlődött, ilyenkor egy 20 kilós súlyzó bizony a hátat, a vállat simán túlterhelheti.
Persze, lehet mondani, hogy "nekem sem lett bajom belőle", de ez még nem jelenti azt, hogy egy másik alkatú embernek nem lesz...
9/25 Cortez70 válasza:
Míquel, nem. Pesten élek 15 éve, előtte meg szolnoki voltam.
10/25 anonim válasza:
Fene tudja. Én edzettem már 16 évesen, bár nem ekkora súllyal, hanem itthonra kreáltam két 12 kilós súlyzót meg egy 30 kilós kétkezest. Ezektől nem lett semmi bajom, de csináltam átmozgató edzést előtte és fokozatosan növeltem a súlyokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!