Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Állig felhúzás egykezes...

Állig felhúzás egykezes súlyzóval káros a gerincre?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

16 éves vagyok, egy éve súlyzózom, de csak bicepszre, és szeretnék most vállra is egy kicsit izmosodni, viszont csak egy darab egykezes súlyzóm van. A gyakorlat kb az, hogy megfogom a súlyzót és felhúzom majdnem az államig. Ez megterhelő a gerincre? Nem szeretném megterhelni, mert csak 174 centi vagyok és szeretnék még nőni...

2014. ápr. 11. 20:18
 1/4 anonim ***** válasza:

A gerinc megterhelése semmi összefüggésben nincs a növekedéssel. Nem nagyon fogsz már nőni, nem akarlak elkeseríteni, 1-2 cm még talán. Azt a gyakorlatot rúddal kell csinálni, nem hiába.

[link]

Csak bicepszre edzettél? Az nagyon okos ötlet volt:D

2014. ápr. 12. 10:58
 2/4 A kérdező kommentje:
Ne ugy kepzeld hogy testepitoi szinten csinaltam, mellette fekvotamaszoztam meg feluleseket csinaltam, nem aranytalan a karom a testemhez kepest :)
2014. ápr. 12. 11:37
 3/4 anonim ***** válasza:

csináltam egy hónapig 1x,mert nem tudtam másképp megoldani,hogy egy oldalra felváltva vállvonogattam 1 kezessel kb 25-30 kilóval.

a 4 héten a 2. szériában olyat belenyilalt a nyakamba,hogy ledobtam a súlyzót és kifeküdtem,mint akit lecsaptak.

1 hétig fájt.

azóta nem vagyok híve a nagy súlyos 1 oldali terhelésű gyakorlatoknak.

kis súllyal mehet,de ha nincsen más súlyzód,akkor vegyél egy foggantyús gumikötelet [link]

rálépsz a kötélre és így tudod állítani az ellenállást.

és csinálhatod így a váll edzést.

pike push up

kézenállás tartás falnál

oldalemelés

hátra emelés előre dőlve

vállvonogatás

állig húzás nem kell.

2014. ápr. 12. 17:07
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a hasznos választ, akkor az ötletemet elvetem :)
2014. ápr. 12. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!