Állig felhúzás egykezes súlyzóval káros a gerincre?
Sziasztok!
16 éves vagyok, egy éve súlyzózom, de csak bicepszre, és szeretnék most vállra is egy kicsit izmosodni, viszont csak egy darab egykezes súlyzóm van. A gyakorlat kb az, hogy megfogom a súlyzót és felhúzom majdnem az államig. Ez megterhelő a gerincre? Nem szeretném megterhelni, mert csak 174 centi vagyok és szeretnék még nőni...
A gerinc megterhelése semmi összefüggésben nincs a növekedéssel. Nem nagyon fogsz már nőni, nem akarlak elkeseríteni, 1-2 cm még talán. Azt a gyakorlatot rúddal kell csinálni, nem hiába.
Csak bicepszre edzettél? Az nagyon okos ötlet volt:D
csináltam egy hónapig 1x,mert nem tudtam másképp megoldani,hogy egy oldalra felváltva vállvonogattam 1 kezessel kb 25-30 kilóval.
a 4 héten a 2. szériában olyat belenyilalt a nyakamba,hogy ledobtam a súlyzót és kifeküdtem,mint akit lecsaptak.
1 hétig fájt.
azóta nem vagyok híve a nagy súlyos 1 oldali terhelésű gyakorlatoknak.
kis súllyal mehet,de ha nincsen más súlyzód,akkor vegyél egy foggantyús gumikötelet [link]
rálépsz a kötélre és így tudod állítani az ellenállást.
és csinálhatod így a váll edzést.
pike push up
kézenállás tartás falnál
oldalemelés
hátra emelés előre dőlve
vállvonogatás
állig húzás nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!