Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha rajtam van az öv, nem...

Ha rajtam van az öv, nem fogok megsérülni felhúzásnál?

Figyelt kérdés

2014. ápr. 10. 22:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Az "csak" tartja a derekad. Ettől függetlenül ha szabálytalanul végzed, ugyanúgy megsérülhetsz.
2014. ápr. 10. 22:40
 2/13 anonim ***** válasza:
Ha szabályosan végzi, akkor is megsérülhet.
2014. ápr. 11. 06:27
 3/13 anonim ***** válasza:
Utolso te hulye vagy?
2014. ápr. 11. 06:42
 4/13 anonim ***** válasza:

Miért lenne hülye?

Simán megsérülhet szabályos végrehajtásnál is, pl. megfelelő bemelegítés hiánya miatt, túl nagy súly választásánál stb.

Te retardált vagy utolsó?

2014. ápr. 11. 06:49
 5/13 anonim ***** válasza:
Az egy sérvöv, arra hivatott, hogy a derekadnál a gerinced ne tudjon meghajolni, mert abból könnyen sérv lehet, illetve akkora terhelés nehezedik az alsó csigolyákra, hogy szétcsúszhatnak. A deadlift az egyik legnehezebb gyakorlat, nehéz végrehajtani és figyelni kell rá nagyon, hogy csinálod. Első körben kicsi súlyok kellenek, hogy a derekad is szokja a terhelést, kicsit erősödjön. Ha most csinálod először, olyan izmokat kezdtél el edzeni, amik eddig csak a tested megtartásában vettek részt, másban nem, szóval igen edzetlenek és gyengék.
2014. ápr. 11. 08:24
 6/13 Dogmatix91 ***** válasza:
Szerintem meg a felhúzás az egyik legegyszerűbb gyakorlat. Megfogod a súlyt és felállsz vele. Persze nem mindegy hogyan állsz fel, de fekvenyomás/guggolás közben 100x nagyobb a sérülés veszélye. Arra kell figyelni, hogy egyenes legyen a derék. 1 évig nem kell öv, addig úgy se jutsz el olyan súlyra, hogy indokolt lenne, feltéve, hogy ésszel csinálod.
2014. ápr. 11. 09:18
 7/13 Dogmatix91 ***** válasza:
Ha magas vagy akkor szerintem a sumo állás könnyebb, kényelmesebb és biztonságosabb lesz, én is így húzok fel.
2014. ápr. 11. 09:19
 8/13 anonim ***** válasza:
Nem a felvételt nehéz rendesen megcsinálni, hanem a lerakást.
2014. ápr. 11. 11:43
 9/13 anonim ***** válasza:
A felhuzast "leejteni" kell.
2014. ápr. 11. 13:49
 10/13 anonim ***** válasza:
Nem szabad leejteni...
2014. ápr. 11. 16:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!