Az időszakos böjtölés az tényleg beválik?
Teljesen jól működik, ha valaki tudja mit csinál. Rengeteg kiskapu van, elég komplex tud lenni, sokkal több annál, mint "nem eszem és kész".
Mellesleg, ha valaki 2,5 óránként éhes, akkor szar az étrendje.
Hasznos lehet a szálkásításnál, másnak meg nem... Nekem majdnem mindegy, időszakos böjtben is túleszem magam alapból. Plusz képtelen vagyok máshogy enni, csak így érzem jól magam, magától jött az egész.
Az energiára nem tudok mit mondani, az sok mástól is függ. De nekem jó így, igen. Nem véletlenül edzek kb. 18 órával evés után, akkor vagyok topon energetikailag, már ha az alvásom megfelelő helyen volt és a saját kis speciálisabb makróim sem másztak el előző nap. Normál testépítő makrókkal nem sok energiám lenne.
Nincs semmilyen étrend vagy módszer, ami mindenkinek beválik. Mások vagyunk. Én is olvastam az időszakos böjtölés előnyeit, s egyes esetekben a hátrányait, de attól még van ember, aki nem működik reggeli nélkül és kész. Persze a reggeli összefér az időszakos böjttel is, csak akkor a vacsora ugrik (vagy kerül közel a reggelihez). Van, akinek ez se jó. S van, aki pont 12 óránként szeret enni, mert az neki az ideális.
Ki kell tapasztalni, mi mifélék vagyunk.
Ja és csak mert nem megy az időszakos böjt egy adott étrendben, nem jelenti azt, hogy ne menne egy más étrenddel. Pl. sokan áttérnek az időszakos böjtre ketogén diéta mellett, mert tartósabban laktatja őket, illetve mert megszűnik az éhségérzetük.
De van, aki szénhidrátdús étrendben sem éhes délelőtt még véletlenül sem.
#2: Az te vagy. Sokszor én sem bírtam a deficitet, ismerős a szitu, de ha már alig eszem, akkor ne 5be osszam azt a csöpp ételt, amikor 2be is nehéz. Kinek mi a jobb. A pici adagoktól sokan csak éhesebbek lesznek.
A legjobb persze, ha egész napos jóllakottsággal párosul az időszakos böjt, de ezt nem mindenki éri el könnyen szálkásításkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!