Mi a véleményetek az időszakos böjtölésről?
Alapvetően működik, de hozzá kell szoktatni a szervezetet. Én pl. ketózom, 20/4-es feeding windowban, szóval nekem napi 20 óra a "böjtölés", utána edzek, egy óra pihenés, majd evés. Ez így működik, mert ehhez szokott hozzá a szervezetem, a zsírt használom fel energiaforrásként, végig a mélyben van az inzulinszintem is...
De azt garantálom, hogy ha hozzá vagy szokva a napi 6-7 étkezéshez, magas szénhidráthoz, és úgy döntesz, hogy most egy napig nem eszel, annak nagyon csúnya vége lesz.
Alapvetően hülyeségnek tartom, nem változtat a tényen, hogy a lényeg a napi bevitt kalória mennyiség, viszont legalább megkínzod magadat feleslegesen a nap többi részében. Ha csak este eszel, még megbonyolítod azzal, hogy nagyon oda kell figyelned mit eszel, mert az esti inzulinlökettel durva esélyt adhatsz magadnak olyan új betegségekre, mint pl éjszakai evés szindróma, alvászavarok stb...
"ezért nem értem mi ez az inzulin löket"
tudtam, hogy jönni fog, egy ilyen az én étrendem tökéletes, úgyhogy hülyeségeket állítasz csóka...
csak tudod sokan nem fogják fel mi a lényeg, hogy mit, hogyan kell, és pl egy harcosok étrendjét is lehet úgy értelmezni, hogy eszik a hülyegyerek 6 tojást, meg egy szelet csokitortát... ami kalória mennyiséggel még lazán szálkásítasz, csak épp éjszakára a holdra küldöd vele az inzulinszintedet... de tudom a te étrended tökéletes, ezért aztán hülye mindenki, aki feltételezi, hogy nem mindenkié az...
Igazából ez pont olyan hogy azok fogalmaznak meg kritikát, akik nem tudnak róla sokat. Ezért írnak ilyen inzulin meg nehéz megenni dolgokat.
Én konkrétan könyv szerint nem próbáltam, de évek óta nem eszek délelőtt. Ami egy laza 12-14 órának felel meg. Mégis a hátralévő szakaszban lement a fél hűtő.
Btw tömegelni is teljesen jó, állítólag hozni lehet vele amit bármi mással, csak zsírosodás nélkül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!