Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért olyan fura ha valaki...

Miért olyan fura ha valaki nyújtásokat csinál konditeremben bemelegítésként?

Figyelt kérdés
Senki mást nem látok abban a teremben nyújtást csinálni edzés előtt, sőt még kardiót sem, egyből fekszenek neki mellezni 80-100 kilóval. Szerintem egészségesebb egy jót kardiózni előtte meg főleg nyújtani, hogy elkerülhető legyen a sérülés. Ezzel szemben senki nem szokott, ha valakinek meg van felelősségtudata is csinálja azt megmosolyogják. Ti szoktatok?
2016. máj. 24. 14:56
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:
Jó nagy dolgot csinálnak itt a barmok a nyújtásból meg bemelegítésből :)) Igazi filozófus ország ez a MO.
2016. máj. 24. 17:58
 22/37 A kérdező kommentje:

Másik ökör azt írja, hogy a hajlékonyság jó mert el lehet vele kerülni, hogy meghúzd az izmaidat, inaidat, és azt nyújtással lehet elérni. Viszont azt írja egy másik kommentjében, hogy meg lehet tőle sérülni :)) Most akkor mi van? Ugyanaz az ember totálisan ellent mond magának.

Apukám, én pont azért nyújtok, hogy ne húzzam meg a vállam, a hátam... Akkor most jól csinálom van nem? Döntsd el. Ha valamit tudsz, az vagy tudod pontosan és részletesen, vagy inkább felejtsd el! :D

2016. máj. 24. 18:00
 23/37 A kérdező kommentje:

[link]

És itt egy kiemelt rész ebből a cikkből:

"Sose kezeld felesleges mutatványnak az edzés előtti nyújtást! Egy helyesen végzett gyakorlatsorozat, már az edzésed részét is képezheti. Ezek a gyakorlatok megóvják a testedet és izomzatodat attól, hogy mélyebben sérüljenek az izomrostaidat, esetlegesen hosszabb ideig tartó izomláz alakuljon ki az edzés után. Ha még mindig kételkednél, próbálj ki egy edzést nyújtás nélkül és egyet hosszabb ideig tartó koncentrált nyújtással. Meg fogod tapasztalni a különbséget! :) Neked milyen tapasztalataid vannak nyújtás terén?"

2016. máj. 24. 18:07
 24/37 anonim ***** válasza:
értelmi fogyatékos vagy, nulla szövegértéssel, itt ez a probléma.
2016. máj. 24. 18:25
 25/37 anonim ***** válasza:
a kérdés: "nyújtásokat csinál konditeremben bemelegítésKÉNT" a válaszom pedig erre az volt, hogy nem szabad mert lesérülsz, utána elmagyaráztam, hogy melyik mit jelent, melyiknek mi a szerepe, és hogy mikor kell csinálni, ebből neked le kellett volna vonni azt a konkluziót, hogy a nem lehet bemelegiteni nyujtással, pont hogy nyujtás előtt kell bemenegiteni, viszont a nyujtás nem a rövid távú eredményt hoz hanem hosszú, szóval nem kötelező edzéshez kötni. mindegy, fölösleges neked magyarázni, hülye vagy
2016. máj. 24. 18:29
 26/37 A kérdező kommentje:
Persze én vagyok a hülye, holott hemzseg a net az olyan írásoktól, amikben leírják, hogy igenis fontos edzés előtt nyújtani. Például amit belinkeltem. De persze te nem veszel tudomást róla, mert te okosabb vagy mindenkinél? Mit is végeztél te ha szabad kérdeznem? Ezt a mérhetetlen tudást amivel rendelkezel milyen úton is szerezted meg? :D
2016. máj. 24. 18:33
 27/37 A kérdező kommentje:
Ja és azt magyarázd el nekem, hogyan lehet a nyújtástól lesérülni? Fizióterápián például szinte kizárólag nyújtás gyakorlatokat írnak elő, hiszen gyógyító hatása van a nyújtásnak. Hogy lehet lesérülni valamitől ami egészséges, jótékony hatású?
2016. máj. 24. 18:35
 28/37 anonim ***** válasza:
ember. a hozzá értő emberek 100% azt mondja hogy TILOS nyújtani bemelegités nélkül. elmondtam már, hogy értelmi fogyatékos vagy, és nem tudod felfogni a mondatokat. nem azt irtam hogy ha nyújtasz lesérülsz, azt mondtam hogy ha BEMELEGITÉS NÉLKÜL nyújtasz, akkor sérülsz le, de ezt már elmagyaráztam.
2016. máj. 24. 18:38
 29/37 anonim ***** válasza:
továbbá a kis cuki linkecskédben a videód cime "melegítsd be felsőtested és kezdődhet az edzés!" nem "nyujtsunk hideg izmokat és inakat mint a retardáltak"
2016. máj. 24. 18:40
 30/37 A kérdező kommentje:

ez bemelegités:

https://www.youtube.com/watch?v=9d71dNiEzrA

Ebben a videóban tehát nem láthatunk semmi nyújtásra emlékeztető gyakorlatot? Még távolról sem emlékeztet a nyújtásra egyik sem igaz? Rendben...ezek szerint párhuzamos világokban élünk.

2016. máj. 24. 18:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!