Miért olyan fura ha valaki nyújtásokat csinál konditeremben bemelegítésként?
Figyelt kérdés
Senki mást nem látok abban a teremben nyújtást csinálni edzés előtt, sőt még kardiót sem, egyből fekszenek neki mellezni 80-100 kilóval. Szerintem egészségesebb egy jót kardiózni előtte meg főleg nyújtani, hogy elkerülhető legyen a sérülés. Ezzel szemben senki nem szokott, ha valakinek meg van felelősségtudata is csinálja azt megmosolyogják. Ti szoktatok?2016. máj. 24. 14:56
11/37 anonim válasza:
Edzes elott kell bemelegiteni edzes utan pedig nyujtani, nem nehez rajonni miert nem forditva.
12/37 anonim válasza:
kiégtem. a nyújtásnak 2 funkciója van 1. hogy hajlékonyabb legyél, ezt úgy szokták, hogy edzéstől függetlenül, pl pihenő napon bemelegités után nyújtanak egy 20-30 percet. 2. az edzés közbeni nyújtás, ami elősegiti az izom regenerálódását és vérkeringését. ennyi. a sérülésveszély elkerülésére elég ha karkörzést, csipökörzést, és hasonló gyakorlatokat csinálsz ,viszont ezeknek 0 köze van a nyújtáshoz.
13/37 anonim válasza:
ja és az edzés azaz gyakorlatok közbeni nyújtás annyiban ki is merül, hogy pl ha hátazol, megfogod egyik kezeddel a bordásfalat, 4-5 másodpercig nyulj, utána a másikkal, és kész. ez nem a hajlékonyság vagy a sérülés elkerülése miatt kell, hanem amit irtam.
14/37 anonim válasza:
15/37 A kérdező kommentje:
OKé, hát ezek szerint nem két funkciója van mert én előtte is szoktam, nem fél órát, hanem 3-4 percet, hogy az izmokat bemelegítsem. Vannak még akik szoktak, kérdezd meg őket miért csinálják...
2016. máj. 24. 15:44
16/37 anonim válasza:
mi köze van a nyujtásnak a bemelegitéshez? most linkeltem be, bele se néztél? a nyujtással azért lehet elkerülni a sérüléseket, mert hajlékonyabb vagy, nem annyira merev az izom és az inszalag, ezért nyilván jobban mozog, nehezebben húzod meg stb, de ez nem úgy müködik, hogy hajolgatsz 3-at, és akkor 1 óráig nem sérülsz le, hanem hónapokig folyamatosan heti 2-3x csinálni kell, és akkor hajlékony leszel mindig. a bemelegités és a nyújtás 2 külön dolog.
17/37 anonim válasza:
de annyit mondok, hogy nézz meg akármilyen csoportos edzés, pl foci, balett, küzdősport, sosem nyujtanak bemelegités nélkül, vagy helyett.
18/37 anonim válasza:
A nyújtással nem melegítesz be semmit. Minek kérdezel hülyeséget ha fogalmad sincs róla? A bemelegítés kell edzés előtt, de az nem nyújtás. Nyújtást edzés után érdemes csinálni max.
20/37 anonim válasza:
Okosnak akartál látszani, nem sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!