Miért olyan fura ha valaki nyújtásokat csinál
konditeremben bemelegítésként?
Nyújtani nem nagyon,csak bemelegíteni,nyújtani edzés után szokás.
2016. máj. 24. 15:05
nyújtani nem is szabad mert lesérülsz, mondjuk azért. általában bemelegiteni szoktak (igen, ha 120 kiló a maxodés 60-ba bele nyomsz 15öt, az is bemelegités) továbbá a nyujtás nyujtásnak semmi köze az edzéshez, akármikor csinálhatod, csak melegits be előtte
2016. máj. 24. 15:11
az hogy két fekvenyomás között 'nyujt' az ember annak nem a hajlékonyság a célja.
2016. máj. 24. 15:11
4/37 A kérdező kommentje:
Hogyan sérülnél már le a nyújtástól? :))
Az egészséges és szükséges az izmoknak, másképp olyan merev leszel mint robotzsarú. Szép ha izmos az ember, de ugyanakkor az nem tetszetős ha robotszerű mozgása van, legyen csak laza:)
Ha nem nyújtanék, melegítenék egy hét alatt lesérülnék.
2016. máj. 24. 15:20
6/37 A kérdező kommentje:
Nekem mindig fáj a hátam, vállam ha nem nyújtok edzés előtt. persze azon kívül csinálok karkörzéseket, törzskörzéseket, kézzel padlót megérintem stb stb. Mind kell szerintem ezdés előtt, fel kell készíteni a testet az edzésre!
szerintem te kevered a nyújtást valamivel. alapból a kérdésnek nincs értelme "nyujtásokat csinál bemelegitésként" a nyujtás nem melegit. a nyujtás fesziti a inszalagokat. ennyi. ha melegités nélkül nyujtasz, lefogsz sérülni.
2016. máj. 24. 15:24
"karkörzéseket, törzskörzéseket" ezeknek semmi köze a nyújtáshoz.
2016. máj. 24. 15:25
2016. máj. 24. 15:26
10/37 A kérdező kommentje:
Heroldka
:)) HAHA...HA
Pont ilyeneket nem csinálok, nem fekszem a földre :))
De amiket állva lehet csinálni, például föld megérintése kétszer, majd hátradőlés 2 szer. Karokat vízszintesen és előre hátra mozgatni. Karok függőlegesen és előre hátra. Ezek mind bemelegítések és nyújtások egyszerre. Ne csinálj úgy, mintha ezek új dolgok lennének számodra :D
Kapcsolódó kérdések: