Saját testsúlyos edésnél miért van általában magasabb ismétlés, mint súlyzósnál? Milyen ismétléssel dolgozzak, hogy izmosodjak?
Ezeket a gyakorlatokat válogattam össze:
Sima fekvőtámasz
Szűk fekvőtámasz
Pike fekvő/HSPU
Húzódzkodás felső fogással
Húzódzkodás semleges fogással
Húzódzkodás alsó fogással
Guggolás
Plank/Lábemelés
Nehezítésnek súlymellényt használok, ami 50 Kg-ig állítható!!!
Heti 3x szeretnék edzeni. Hány sorozatot, és hány ismétlést végezzek ezekből a gyakorlatokból?
Mehet heti 3x. Gyakorlatonként 3 sorozattal, és 10 ismétléssel, de ne edz bukásig. Nézz utána a HST-nek.
Egy jó darabig fogsz fejlődni az 50 kilós mellénnyel, főleg húzódzkodásban. Viszont fekvőtámasznál előbb-utóbb kevés lesz. Akkor érdemes beszerezni egy padot, és egy rudat.
Jól írja az első.
A tolódzkodást váltogathatod a fekvőtámaszokkal.
Tudom, hogy ez már nem kifejezetten saját testsúlyos.. :)
Szerintetek meddig tudok egy ilyen mellénnyel fejlődni?
Ez nekem is megfordult a fejemben, mivel a mellény vízszintesen nyomja a gerincet. De végülis egyenletesen oszlik el a terhelés.
A tolódzkodást nem bírom súllyal végezni, azért fekvőzök. A szegcsont és a bordák találkozásánál van egy pont, ami begyullad, és napokig fáj utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!