Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Szerintetek ez milyen teljesít...

Szerintetek ez milyen teljesítmény húzodzkodásban?

Figyelt kérdés
Tudom, a fontos, hogy fejlődjek, nem az aktuális erőszint, de csak érdekelne, hogy milyen teljesítmény szerintetek, hogy kb. 6-7 db szabályos húzodzkodást tudok. (állam fölé húzom, és kb. addig engedem le, hogy egy pici hajlás még van a könyökömben.) Szerintem annyira nem jó ez így, viszont 182cm/83kg vagyok, ami főleg ebben a korban (17 vagyok), elég nagy súly, de egyébként is nagyobb, az eddigi tapasztalataim alapján. Szerintetek erre a súlyra milyen teljesítmény ez? Átlagos, elmegy kategória, vagy azért elég jó, hogy ennyi kilósan feltudom magam ennyiszer húzni? Vagy azért ezzel még ne dicsekedjek? :D (amúgy nem is akartam :D).
2016. máj. 13. 01:04
1 2 3 4
 21/33 Cortez70 ***** válasza:
17 évesen 70kg romszálka voltam. Még többet tudtam húzódzkodni. Ennyi.
2016. máj. 14. 06:08
 22/33 anonim ***** válasza:
Semmi gonnd nincs azzal hogy 6-7db húzódzkodást tudsz jelenleg megcsinálni, de erre nemtudom mi a szarnak írsz ki kérdést, mintha valami hatalmas eredmény lenne, amit meg kell vitatni. És ez nagyon szar érv, hogy mások nagyobb hülyeségeket kérdeznek. Ha már feltetted, akkor viseld el az oltásokat is.
2016. máj. 14. 07:14
 23/33 Cortez70 ***** válasza:
Hiheted azt kèrdező, hogy erős vagy, de ettől nem lesz igaz.
2016. máj. 14. 07:47
 24/33 anonim ***** válasza:

Húzódzkodástól függ.

Széles fogással, egyenes testtel, kontrolláltan az emberek átlaga 10 húzódzkodást sem tud megcsinálni, még az edzőterembe járók sem.

De 30-40 összejöhet csimpánzhimbálózásból, lásd Crossfit.

Vagy befelé fordított, szűk fogású húzódzkodásból is összehozhatsz 50-et.

Vagy jól belerántasz vállból a felső mozgástartományban meg a lábadat is belehúzod és 2-3 után már visz a lendület.

Úristen, mennyi ilyet látok :D

Szóval a húzódzkodás a lehető legrosszabb mérőszáma az erőnek.

2016. máj. 14. 09:32
 25/33 anonim ***** válasza:

Na pont ezt mondom, visszanéztem a YT videókat. Jól belerántanak vállból, aztán felülről meg "zuhannak" mint egy kő. Csak éppen a széles hátizom lófaszt sem dolgozik.

Így azért egy átlag sovány gyerek is elsőre megcsinál 20 darabot.

2016. máj. 14. 09:36
 26/33 anonim ***** válasza:
Nyilván nem világrekord, de szerintem jó, ahhoz képest, hogy egy átlagos korodbeli valószínűleg 1-2 szabályos húzódzkodást nem tud megcsinálni.
2016. máj. 14. 11:14
 27/33 Cortez70 ***** válasza:
Ez itt a testépítő kategória. Itt szarnak számít 7 húzódzkodás. Írhatod azt is pl, hogy az átlaggyereknek 35-ös karja sincs, de ettől még az én szememben az is vicckategória.
2016. máj. 14. 11:28
 28/33 anonim ***** válasza:

"10-es, tényleg nem akarok mindenkivel kötözködni, de érdekes amit írsz... Írod, hogy edzetlenül.. közben meg 85 kg voltál és gondolom nem tiszta zsírosan, mert biztos futni is kellett katonaságon stb. Szóval ott tuti van valami edző múlt, ami sokat ér... hiába, mondjuk nem edzettél épp az utóbbi 2 hónapba. Ha erre gondolsz edzetlen alatt. És tényleg, ne hozzátok viszonyítsatok már lécci :D. Alapból, mi az a katonai vezetői, katonának készültél? Azért nekik enyhén kell a fizikai felkészültség, edzettség. Ahhoz képest biztos gyenge."

85 kilós voltam, és volt rajtam minimális felesleg (futásban mindig jó voltam, kivéve ezidőben), és nem, nem edzettem előtte semmit.

Nem, nem gyenge, mivel 10 volt a minimumpontszám, 20 a maximum. Nyilván aki már évek óta kiképzésen van, annak nem kiemelkedő, de kezdőként semmiképp nem gyenge. Ha tudnád, mennyire gyengéket is felvettek... ez egy sokkal összetettebb dolog, minthogy fizikai erőnlét, mert ugye van orvossági, rövidtávú memória, iq-teszt, pszichológia, tanulmányi eredmény, stb, ami ezen kívül még számít.

Amúgy fejlődj, magadra koncentrálj, szabályos húzódzkodást kevesen tudnak amúgyis csinálni, bár aki vékony, az 17 évesen mindenképp többet csinál 6-7-nél.

2016. máj. 14. 12:00
 29/33 A kérdező kommentje:

Jajj, ne, én tényleg nem hiszem magamról, hogy erős vagyok :D. Ááá, most miért csináljátok ezt? :D Nem azért írtam ki, hogy dicsekedjek, ez nem is akkora teljesítmény, amivel dicsekedni lehetne.... sőt, én pont, hogy elég kevés önbizalommal rendelkezek, és elég szerény vagyok, hiába vagyok 83 kg, kb. egy 60 kg-os páva beszól nekem :D. Tényleg csak maga a teljesítmény érdekel. Írtátok, hogy ez h*lye érv, hogy vannak sz*rabb kérdések, jó tényleg nem a legjobb érv, de kicsit azért értelmesebb, mint az X. farokméregetős, "terhes vagyok-e", "hogy nézek ki" kérdés. És igazából pont ezért írtam ki, mert ez számomra érdekes, hogy mégis, hogy ítélitek meg, elfogulatlanul ezt a teljesítményt, csak az a baj, hogy sokatok kicsit elfogultak vagytok, ha ez a jó szó egyáltalán, eléggé egy bizonyos szélsőségből, szélsőséges nézőpontból szemlélitek a kérdést. A kérdést amúgy pont azért írtam ki, és remélem ez már tényleg egy értelmesebb érv lesz, mert, valóban nem tudom eldönteni, hogy milyen teljesítmény, és tényleg ez érdekelne, mert szerintem ez pont, hogy egy érdekesebb szituáció. Ha 3 egykezes húzodzkodást megtudnék csinálni, akkor súlytól függetlenül egyértelműen erős lennék... ha viszont nem tudnék egy szabályosat sem, akkor gyenge, szerintem még erre a súlyra is, bőven. Ez pont olyan, hogy azért szab. húzodzkodást, főleg többet (6-7-et ugye) nem mindenki tud, de annyira meg nem is nagy szám, hogy önmagában ez egy elmegynél többet érdemeljen, viszont ott van a súlyom, ami nagyobb azért, és így ez össz-vissz csak érdekelt, hogy egy jobb teljesítmény-e azért, vagy így ez még gyenge, vagy elmegy kategória (amúgy én az utolsóban érzem leginkább magam, de reménykedtem, hogy azért ez már jobb lehet). Amúgy ti haraptatok rá ennyire, h*lye kérdés, nem muszáj válaszolnotok. :D De komolyan, nem akarok arrogáns lenni, de én se válaszolok a farokméregetős kérdésekre, mert baromság. Amúgy az oldal kérdéseinek 90% simán h*lyeség, mert nagyrészük ismétlődő kérdés, főleg itt a testépítésben, vagy alapból nincs sok értelme és hasonlók. Ez csak ilyen véleménykikérő volt, semmi több... ha annyira idegesít titeket (írtam is, hogy tudom, hogy erre gyakran az a válasz, h a fejlődés a fontos, hogy az meglegyen és a megfelelő ütemben haladjon) akkor tényleg nem muszáj véleményt mondani.

A húzodzkodást, mint már mondtam is sztem, vállszéllességben, befelé néző tenyérrel csinálom, úgy tudok a legtöbbet. Elég szabályosan csinálom, ál fölé húzom egy enyhe görbületet még hagyok a könyökömben leengedésnél. Nem mondom, hogy lassított felvételbe csinálom, van egy tempója, de nem rángatózok, szépen felhúzom, aztán leengedem, a lábam is szinte mozdulatlan, vállból se rántok rá, nem lendületből csinálom. A 7. határeset volt már, mert talán épp feltudtam húzni ál felé, lassan csináltam, de talán többet segítettem már rá lábbal, meg olyan nehézkes volt az egész.

Cortez: A korral kapcsolatban arra gondoltam, hogy egy 45 éves igaz, már veszít a teljesítményéből, de azért egy élet munkája benne van. Nekem is van olyan ismerősöm, aki 18 éves, és komoly formája van, meg azért nem ritka, hogy 17-19 évesek elég komoly formát hozzanak, szerek nélkül. Tehát a példád esetében, ha te 17 évesen, már mondjuk 3-4 éve gyúrtál, akkor azért kicsit más a helyzet, meg a 70kg azért jóval könnyebb súly, nem tudom pontosan ezt se mennyit számít, de lehet én is leszálkásítanék 70kg-ra, vagy ahhoz közel, akkor én is tudnék mondjuk 15 vagy több húzodzkodást. Amúgy ha a magasságodhoz "romszálka" voltál 70 kg-san akkor már viszonylag komoly izomtömeged lehetett azért. Tehát a kort én úgy hoztam fel, hogy egy 17 éves előtt még ott áll az egész élet, hogy fejlődjön minden téren. Nem várható el szerintem annyira egy hasonló korú embertől, hogy nyomjon ki 80 kg-t fekve, és hasonlók. Nekünk még nem is volt olyan múltunk, amire rendesen lehetne építkezni, legtöbben szerintem ebben a korban kezdenek egyáltalán edzeni, és nincsenek elkésve. Viszont ha valaki 14 évesen (akkor már talán ellehet gond nélkül) elkezd komolyan gyúrni, akkor valószínűleg az a 3 év alatt, ha nem is max.-ot de egy elég jó formát összehozhat, ha jól csinálja. Tehát nem lehetetlen 17 évesen jól teljesíteni, de szerintem annyira nem elvárható, egy fejlődésben lévő szervezettől, mint egy 30 évestől mondjuk... nála már inkább gáz, ha nem tud, vagy csak néhányat tud húzodzkodni mondjuk 80 kg-ra. És szerintem vannak ezzel így páran. Szerintem kicsit túl magasra teszed a lécet, látom, hogy sokszor magadat is "fikázod", hogy ez semmi forma stb. Szerintem ez rossz, egy egészséges viszonyításnak azért kell lennie, és a testépítés kategória azért nem azt jelenti szerintem, hogy csak Svarcik lehetnek itt, sőt, pont hogy a kezdők inkább kérdeznek, inkább nekik van.

Tudom, hogy egyelőre nem nagy szint, nem is hiszem magam erősnek, csak egy pártatlan, elfogulatlan vélemény érdekelt volna, hogy itt, a témában jártasak, úgy mégis mit szólnak egy ilyenhez.

Nincs bajom az oltásokkal, (meg szerintem ezek nem is azok, csak az a 80 vagy mennyi húzodzkodós volt egy nagy troll :D, ezek inkább szimplán negatív vélemények) viselem, nem ma kezdtem a netezést, ennél sokkal nagyobb oltásokat kaptam, kis korban is, amikor aztán puffogtam magamban. A negatív véleményekkel csak az a bajom, amit írtam most is, meg akkor is.

Amúgy lehet tényleg nem pontos mérőszám, mert sokat el lehet csalni, de én nem ezt akartam, leírtam milyen technikával csináltam és kb. meddig húztam. És annyiból jó mérőszám, ha már ez megvan, hogy azért nagy differenciák szerintem nem lehetnek... tehát lehet ha feltöltenék egy videót, akkor azt mondanád, hogy ez azért nem volt teljesen szabályos, vagy egy-két ismétlésnél feljebbről húztam vissza stb. De nagyjából ennyit tudok ebben. Régen, 12-13 évesen próbáltam először, akkor 0 ment :D. Később mentek, felek, 3-4-5 mondjuk 14 évesen már, akkoriban néha próbálgattam.

10-es, most 28-as :D... arra gondoltam, hogy 85 kg, ahhoz a magassághoz azért nem kevés, és gondolom ott nem sörhassal mentél, szóval izmod azért lehetett, bőven. Azt gondoltam, hogy kis felesleg azért volt rajtad. De ezt tuti valami edzéssel érted el, nem? Vagy biztos sportoltál valamit!

Akik vékonyak tényleg többet csinálnak, oszt. társaim, akik 63kg-sak kb. 12-t simán megcsinálnak, de sztem többet is. Nem tudom mennyit számíthat, pontosan a súly, ennél a gyakorlatnál. De épp ezért is írtam ki, mert így ez nekem érdekes, hogy milyen teljesítmény, sztetek.

2016. máj. 15. 06:26
 30/33 Cortez70 ***** válasza:
Ez így korrektebb írás volt és elnézést is kérek. Azt gondoltam te is egy arcoskodó kisgyökér vagy, mint itt a legtöbb kérdező. De ezek szerint nem. Abban is igazad van, hogy nálam nagy a mérce.
2016. máj. 15. 07:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!