Szerintetek ez milyen teljesítmény húzodzkodásban?
Jól széttrollkodtátok a kérdésemet, nem gondoltam, hogy ekkora népszerűsége lesz :D.
Cortez, én nem évtizedek óta gyúrok, 17 éves vagyok, ahhoz viszonyíts. Mert így ez kb. olyan, mintha megkérdeztem volna a nagyimat, ő biztos elképedt volna, hogy milyen erős unokája van, és hogy ő lógni se tud egy ilyenen... csak te a másik véglet vagy. Egyébként ahhoz képest egész jó az eredményem... Súlyba egyenlők vagyunk, még talán a magasságod miatt neked előnyösebb ez a gyakorlat. Oké, húzodzkodsz mondjuk 20-at, 10kg+-al meg egy picit többet mint én. Ahhoz képest végig gyúrtad az életed, nem kell szégyenkeznem, sztem. Lehet (biztos) nincs már a csúcsán 40 évesen az ember, de ott van mögötte egy élet munkája, és még épp kezd leereszteni, öregnek nem mondható. Egy 17 évesnek mi van? 13 évesen annyi izmom nem volt, hogy megcsináljak egy rendes húzodzkodást... 55kgra kb. Alapból nem lehet akkora edzésmúlt mögöttem, mert 13-14 éves kor előtt nem hiszem, hogy egyáltalán el szabadna-e kezdeni komolyan edzeni. És akkor is volt 3 évem, max. 4, ami alatt aligha hozható ki a maximum, ráadásul egy fejlődő, fiatal szervezet (akkoriban kezdtem kb. szőrösödni egyáltalán :D). Szóval kor tekintetében is inkább hátrányba vagyok.
Befelé néző tenyérrel csinálom egyébként, vállszélességben, nekem talán úgy a legkönnyebb, meg sztem egyébként is ez lehet a legjobb, meg sztem ez is mondható a hagyományosnak... meg igazából mindenki csinálja abba amiben a legjobb teljesítményt tudja kihozni magából... tehát értitek, úszásba sem írom le, hogy 2p. alatt úszom a százat, de mellbe, vagy kutyába, vagy akármibe. Leúszom, úgy ahogy leggyorsabb vagyok.
8-as, ha neked esetleg jobban menne befelé néző, vállszéles fogásban, és mondjuk csinálnál kb. egy 15-20-at akkor szerintem igenis nagyon jó eredmény... azért ekkora súlyra.
10-es, tényleg nem akarok mindenkivel kötözködni, de érdekes amit írsz... Írod, hogy edzetlenül.. közben meg 85 kg voltál és gondolom nem tiszta zsírosan, mert biztos futni is kellett katonaságon stb. Szóval ott tuti van valami edző múlt, ami sokat ér... hiába, mondjuk nem edzettél épp az utóbbi 2 hónapba. Ha erre gondolsz edzetlen alatt. És tényleg, ne hozzátok viszonyítsatok már lécci :D. Alapból, mi az a katonai vezetői, katonának készültél? Azért nekik enyhén kell a fizikai felkészültség, edzettség. Ahhoz képest biztos gyenge.
A 80 húzdozkodás meg jó vicc, de ha valakinek ennyire könnyen megy, akkor sztem váltson nehezebb gyakorlatra, mondjuk az egykezes húzodzkodásra. Mert ez egy idő után, "felesleges" állóképesség növelés, de hát kb. ennyire komoly ez a felvetés.
Soknak nem sok, de nagyobb súly, főleg ebben a korban... és azért a húzodzkodásnál érdemes ezt megemlíteni. Tudom a 95-110-es kategória, ami kifejezetten nagy súlynak hívható, de én nem is hívtam magamat ilyennek. Akik sportolnak, és nem olyan zsírosak (azért egy nem kokszosnak már rendes zsír kell, hogy mondjuk az én magasságomhoz 100kg fölé menjen, és nagyon komoly forma), azok gyakran 60-75 kg-sak, én kb. mindig ilyet látok, sőt a korosztályomban kb. mindenki 60-65 kg. Úgy könnyebb azért, jelentősen, 10-15-öt húzodzkodni. Tehát, azt próbálom kikerülni, hogy a 80-85kg-os súlyt óriásnak nevezzem, mint átlagembernek, mert persze, az általában elhízott, 0-t mozgó felnőttek közt ez még lehet egy kisebb, vékonyabb súly... de aki sportol, ott azért nem úgy kezdődnek a határok, boxba is ez már kb. a 2. legnagyobb súlycsoport. És nem mindenki van 180 centi felett, alapból. És nem arra gondoltam, hogy ez az arány sok, rajtam is csak kis felesleg van, de maga ez a súly, egy főleg ilyen korú embernek, azért egy nagyobb súly. Amúgy te mennyit tudsz, ha ennyire gyenge ? :D Csak azt ne mond, h te is 80-at :D.
Kérdést, meg csak érdekességképp raktam ki róla, sokkal hülyébb kérdések vannak, úgyhogy, pls... amúgy nem dicsekedni akartam vele, tehát nem azért raktam ki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!