Ha én 86 kg vagyok akkor? Többi lent
Nem az érvek fogynak el, csak nem tetszik, hogy sügérnek nevezel, illetve, hogy nem tudom miről beszél tizenakárhány év után az erősportokban és a testépítésben. Tudtommal te kezdted a bunkózást, és senki nem beszélt itt leütésről, keménykedésről mindössze kiváncsi lennék, ha látnád a fizikumomat, hogy mondanád a szemembe, hogy nem értek hozzá. És erősgyereknek érzem magam, mások is, még zsűrik is annak éreztek, hisz nem egy érem, oklevél és kupa bizonyitja ezt a polcaimon és falaimon.
Számtalan srácot ismerek naturálban aki a zsírosabb forma és izmot csak úgy tud magára pakolni, hogy emeli a bevitt protein adagot.
Ózdi gyerek meg nyugi, attól, hogy te fejlődtél ennyitől nem biztos, hogy más is.
Én is láttam már a vidéki gyereket, aki konkrétan étrend nélkül a testsúlya dupláját nyomja fekve.
Kösz de nincs kedvem a fikázásokhoz.
Ami a lényeg. Hogy 90 kg mal kezdtem de ezt 30as karokkal képzeld el és lapos mellel.
Ma már 43-44 a bicepszem a mellem nem tudom, zsíros vagyok még van bőven mit javitani de közelebb állok az izmoshoz mint a dagadthoz, de persze sokat kell dolgoznom még. 8 év munkája hozzáteszem.
Igenm, a fehérjeigény is szór. Én is olvastam már többször, hogy van, akinek 1 g/tskg elég a fejlődéshez s van, akinek 2 is kevés. De a 2 egy nagyon jó általános érték, ami a legtöbbeknek megfelelő. Persze, a felesleges hájhoz nem kell számolni (én a nettó tskg-ot szeretem, de sose látok senki mást, aki azt használná. nem baj, a többé-kevésbé szálkás testsúly is megteszi, csak az gond, amikor a 60 kiló felesleggel rendelkezők szoroznak 3-mal, biztos, ami biztos).
A felesleges fehérjebevitel sem jó. Megoszlanak a vélemények, hogy egy kis többlet már megterheli-e a testet vagy csak a sok, de direkt 3 gramm fölé csak a legelborultabbak mennek, az már felesleges, egy idő után pedig persze káros, csak éppen kevesek jutnak el odáig, rengeteg fehérjét enni a legtöbb embernek nehéz s persze drága is. De a másik véglet is rossz, amikor oldalak s emberek előadják, hogy 50 gramm fehérje egy átlagos férfinak is bőven sok és ha többet eszünk, az hű de káros. Néha elgondolkodom, hogy én, mint alacsony nő, szerintük mégis mit egyek? Mert még a zöldségek is több fehérjét adnának, ha azzal akarnék jóllakni... De persze az alapállásuk is butaság, fehérje azért kell rendesen.
Maradok a középúton, aztán majd változtatok, ha nem fejlődöm úgy. De kiindulópontnak akkor is remeknek tartom a 2 g/tskg-ot, nekem ketogénben sincs sokkal alatta felesleg nélkül számolva (pedig ott vigyázni kell, hogy ne legyen sok a bevitel), mert nem tudok kevesebb fehérjét enni szálkásításkor sem, szerencsére nem eszem húst, azzal elszállnék nagyon.
Úgyhogy csak mert nem KELL valamennyi fehérje, az embernek jóleshet többet enni.
Ja és nem, a 2g-ot nem izomba rakja az ember, egy csomó dologhoz kell fehérje. A fehérjeigény zöme nem az izmosodás miatt van, izmosodni nem vágyó embereknél sem sokkal kevesebb, főleg, ha nem ülnek egész nap.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!