Kisboltos kérdése:
Sokan azt mondják, hogy a testépítés nem sport. Ti mivel érvelnétek ezellen?
Figyelt kérdés
Szerintem igenis sport, mivel valós fizikai teljesítmény áll a versenyző mögött. Hiszen, ő már csak egy kész formát mutat meg, nem pedig a teljesítményét, az erejét hasonlítja másokéhoz. Neki az izmomzat a cél, nem pedig az eszköze, mint mondjuk egy kerékpárosnak.2016. ápr. 12. 17:58
11/13 anonim válasza:
Szerintem is erzelmi alapon csacsognak ellene.
A wikipedia szerint a testepites ugyanugy teljesitmeny sport mint az eroemeles, sulyemeles, csak nem emberi ero alapjan, hanem megjelenites alapjan versenyeznek dijakert. Ugyanez a kategoria a gimnasztika is.
12/13 anonim válasza:
Lényeg, hogy már létezik e-sport. Így már nyugodtan alszom éjjelente.
13/13 anonim válasza:
Nem tudtam saját szavakkal megfogalmazni, de egy egyszerű keresésre a sport fogalmára leirja a wiki mi a sport és pont beleillik amit én és a többség gondol erről: "A sport meghatározott célú mindennapos tevékenység, a mindennapoktól különböző környezetben; célja a testedzés, versenyzés, a szórakozás, eredmény elérése, a képességek fejlesztése vagy ezeknek kombinációja. A kitűzött cél határozza meg a sport jellegét." Tehát a tornaóra az nem számit sportnak sem ha valaki néha elmegy egyet focizni. Ha valaki akármilyen célból rendszeresen eljár valamilyen mozgással, testfejlesztéssel járó foglalkozásra akár egyénileg (pl. futás, biciklizés, konditerem), vagy közösségbe akkor azt már sporttevékenységnek nevezhetjük szerintem. Tehát a testépités is sport önmagában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!