Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ez az edzésterv igy jó lesz? 21/L

Ez az edzésterv igy jó lesz? 21/L

Figyelt kérdés

LÁBNAP:

1. Ülő combhajlitó

2. Combközelitő

3. Combtávolitó (Ezt érdemes csinálnom? Mert olvastam h nem nagyon van hatása, akkor már inkább lábtoló)

4. Fekvő combhajlitó

5. Kitörés

6. Láblendités hátra csigán

7. Merevlábas felhúzás

8. Guggolás

9. Egy padra feküdni a keretben és feltolni lábbal a súlyt (ezt nemtudom hogy hivják vagy van e neve)

10. Csipőemelés (Szerintem már túl sok a gyakorlat igy is, lehet ezt ki kellene iktatnom, viszont azt olvastam hogy ez elég jó gyakorlat, nemtudom..)

11. Vádli

FELSŐTEST

1. Lehúzás csigán tarkóhoz

2. Lehúzás csigán mellhez (Elég csak az egyiket csinálni vagy mindkettőt kell? Mi a különbség a kettő között? És ha az egyiket is elég akkor melyiket?)

3. Evezés csigán

4. Hiperhajlitás

5. VÁLL: egyik héten 'A' nap, másik héten 'B' nap (lent leirtam ezeket is külön)

6. Bicepsz állva rúddal

7. Csigán letolás tricepszre

8. Hasprés

9. Lábemelés

"A" nap

1. Előreemelés váltott karral

2. Oldalemelés

3. Döntött törzsű oldalemelés

4. Állig húzás váltott karral

"B" nap

1. Vállról nyomás kézisúlyzóval

2. Vállvonogatás

21 éves lány vagyok, vékony testalkatú, hizni, izmosodni szeretnék, tömegelek is majd mellette, csak először ezt szerettem volna megkérdezni, mert nem vagyok biztos benne..Sárga kapszulát elolvastam, meg nagyon sok dolog után utánanéztem a neten, youtuben is..ezt is legalább 2-3 órahosszáig tartott mire ilyenre össze sikerült irnom :D nemtudom mennyire jó, ezért kérem a segitségeteket :) Köszönöm!

2016. márc. 18. 18:39
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Túl sok gyakorlat, főleg lábra. Ha olvastad a SK-t, tudod, hogy először átmozgatás kell. Van is benne minta.
2016. márc. 18. 18:44
 2/20 Szabi.L ***** válasza:
100%

Ezt ugye te sem gondoltad komolyan? 11 láb gyakorlat egy edzésen. :D:D

A sárga kapszulában szerintem említettek olyat is, hogy a kezdőknek teljes testes edzésterv kell az első pár héten-hónapban. Ez lement már?

2016. márc. 18. 18:44
 3/20 A kérdező kommentje:

Igen, egyik pontban irtam is hogy én is elég soknak érzem a gyakorlatokat, de nem tudom melyikeket vegyem ki, mind olyan "nélkülözhetetlennek" tűnik nekem :D

És amúgy persze, meg volt az átmozgató edzés 8 héten keresztül :) Most jönne ez

2016. márc. 18. 18:49
 4/20 Cortez70 ***** válasza:

Nem jó. Nem kell ennyi gyakorlat. A pinatárogatós (közelítő/távolító) gépeket kihagyhatod. Egyik nap: guggolás, kitörés, merev lábas felhúzás, lábnyújtás gépen, lábhajlítás gépen + vádli. Másik nap meg: guggolás, lábtoló, lábnyújtás, lábhajlítás, meg mehet a farizomgép + vádli.

Felsőtestnél nem kell a nyak mögé is húzni, mert elcseszheti idővel a vállad. A csigás evezés helyett meg szabad súlyos evezés menjen.

2016. márc. 18. 18:49
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha mondjuk minden lábgyakorlatból csinálsz 4 szériát, számoljunk csak 2 perccel szériánként (pihenővel), az 11x4x2 min = másfél óra. A combközelítés, -távolítás meg nem ér semmit.
2016. márc. 18. 18:50
 6/20 anonim ***** válasza:
Tudom hogy van melled de attol meg a csajoknak is kell mellezni
2016. márc. 18. 18:56
 7/20 Szabi.L ***** válasza:

Bemelegítés után mindenképp guggolással kezdj, de izolált gyakorlatokkal. Guggolás után mehet lábtoló vagy kitörés és ezek után jöhet pár izolációs gyakorlat. Lábtávolító gép, combfeszítő, merevlábas(bár ez nem izolációs).

Felsőtest viszonylag jó, de én még betennék egy tárogatás-nyomás biszettet 30 fokos padon, hogy a melledre is menjen egy minimális terhelés.

Sorozat, ismétlést írhattál volna. Meg nem egészen tiszta, hogy akkor most Heti 2x edzel?

2016. márc. 18. 18:56
 8/20 A kérdező kommentje:

Oké, akkor a combközelitő, combtávolitó ki van húzva, valamint a lehúzás mellhez fog menni, nem tarkóhoz. Ez már 3 gyakorlattal kevesebb :D

A guggolást miért kell elsőnek? Nekem az első hónapban aki segitett azt mondta azt a vége felé csináljam.

Cortez70: Nem értem hogy gondolod azt hogy egyik napon igy másik napon úgy?

Szabi.L: Háromszor fogok egy héten edzeni, A B A, másik héten B A B felosztásban.

2016. márc. 18. 19:17
 9/20 Cortez70 ***** válasza:
Miért nem érted? A váll napod is variálod edzésenként. A lábat is lehet edzésenként változtatni.
2016. márc. 18. 19:18
 10/20 A kérdező kommentje:
Igy mostmár értem. Igen, variálom azt is, de nemtudom, valamiért nem szivesen. Olvastam azt hogy nem jó variálni a gyakorlatokat, elég időt kell adni egy gyakorlatnak hogy fejlődjünk, de ha folyton cserélem akkor ez nem megy.
2016. márc. 18. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!