Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Edzés utáni turmixba mennyi...

Edzés utáni turmixba mennyi proteint ajánlotok (tiszta protein)?

Figyelt kérdés

Jelenleg így készítem el az edzés utáni mixet :

40g protein (100wpp)

55g szénhidrát (szőlőcukor)

Egy kedves hozzáértő ismerősöm azt mondta, hogy elég egy adag wpp is az edzés utániba, azaz 22 gramm protein, viszont én inkább úgy tájékozódtam, hogy inkább egy 35-40 gramm proteint érdemes elfogyasztani, míg nyitva áll az anabolikus kapu.

72 kg vagyok, most kezdtem edzeni nagy kihagyás után, tömeget növelek, nyilván az étrendem teljesen rendben van mielőtt valaki rákérdezne.

2016. jan. 27. 21:56
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Egyrészt az amit az utolsó is írt, másrészt nekem a fogaim folyamat szétmentek a gyors ch-tól, undorom volt a gejl turmixotól és hülyeségnek tartom ilyen primitív módszerekkel feltologatni az inzulint. Meginr csak olcsó parasztvakítás, hogy majd ettől fogtok nagyra nőni, ha edzés után gyorsan jól felbszod az inzulint az egekbe.
2016. jan. 28. 14:28
 12/19 anonim ***** válasza:
Versenyző ismerős is megmondta: jó a gyors ch, ha megy inzulin+növi vagy peptid, de itt nem hiszem hogy ez fennáll.
2016. jan. 28. 14:53
 13/19 Valter6672 ***** válasza:
Én csak akkor teszek szőlőcukrot a turmixba, ha brutal volt az edzés(láb, vagy hát). Mivel haza kell vezetnem (30km) egy brutal lábedzés után örülök, hogy kitudom nyomni a kuplungot, nah olyankor ha pihenek 5-10 percet, és ha volt szőlőcukor, akkor én érzem, hogy valamennyire erő visszajön, és nem vagyok a halálomon. Nekem ez a tapasztalatom, de ha nem megy szőlőcukor, akkor megeszek 40-50g pufirizst, + 2 adag fehérje, meg egy banán, ha éppen úgyvan. :)
2016. jan. 28. 15:19
 14/19 anonim ***** válasza:

Én nem kötekedésből írtam Cortez.

Amúgy a fogaknak tényleg nem jó. De egy kis inzulinszint emelés se teszt rosszat, annak aki nem hajlamos a cukorbetegségre, pl. aki el van hízva edzés után se nagyon fogyasszon cukrot.

Sajnos mielőtt elkezdtem volna foglalkozni a testépítéssel nagyon sok cukrot fogyasztottam, literszámra ittam a cukros üdítőket, és mégse jött rám semmi zsír, pedig évekig csináltam ezt.

Aztán most már csak edzés után viszek be cukrot, az is szőlőcukor.

2016. jan. 28. 16:45
 15/19 Cortez70 ***** válasza:
Mindegy, mindenki azt iszik amit akar. :)
2016. jan. 28. 17:08
 16/19 anonim ***** válasza:
Én pl csak fehérjét iszok, és utána rá fél órára kaja. Turmixom tartalmaz kb 25g fehérjét, utánna lévő kaja meg még 40et+ 100-120g Ch-t.
2016. jan. 28. 18:47
 17/19 anonim ***** válasza:

60g szőlőcukor

40g fehérje

egy órán belül szilárd kaja.

A szőlőcukrot kívánja a testem, érzem a cukor ízét a számban már az edzések végén. Ennyi édességem van egész nap. + a napi CH bevitelemet kiegészíti.

2016. jan. 28. 21:55
 18/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, még ezzel a témával kapcsolatban kifejtenétek a véleményeteket arról, hogyha mindképp gyors ch-t szeretnék bevinni, akkor jobb-e, és ha igen, akkor mennyivel jobb a szőlőcukornál a Super Carb Fast?
2016. jan. 29. 00:53
 19/19 anonim ***** válasza:
Ha mindenképp szeretnél egyértelműen super carb fast, sokkal jobb.
2016. jan. 29. 07:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!