Minden nap "megdolgoztatható" a fenék izmai?
Sziasztok!
Van már egy teljes edzéstervem, nem ezzel van a problémám, csak már teljesen nem értem az egészet.
Van egy rokon"szerűségem", ő rakta nekem össze a kaját és az edzéstervet is még anno, de közben azért elmagyarázgatta, hogy most ezt miért így, és miért ennyit stb...
Mint írtam van is egy edzéstervem, szerettem volna bontottat, viszont beláttam, hogy nekem a teljes testedzés való, heti 3szor.
Tegnap nézegettem videókat a youtube-on, és fel is dobta ajánlásként egy fitnesz modell fenékformáló videóját, mint kíváncsi lélek, megnéztem azt. Abban azt mondta, hogy ha azt a pár gyakorlatsort megcsináljuk normálisan, másnapra izomlázunk lesz, de sebaj, mert rádolgozhatunk, mert ezek olyan izomcsoportok amiket minden nap meg lehet edzeni...
Az én "edzőm" külön kérte, hogyha lehet edzés utáni 1-2 napban ne nagyon legyek aktív, inkább pihenjek sokat.
Nem azért tettem fel a kérdést, mert ha olyan válaszokat kapok akkor elkezdek elvetemült módon, minden nap fenékre edzeni, csak érdekelne, hogy kinek is van "igaza".
A másik pedig ez az izomlázas dolog..soha nem kaptam még egyöntetű választ arra, hogy akkor most pihentessük, vagy edzünk rá. Én leginkább az első verziót választom, persze, volt, hogy éreztem, hogy becsípődött "vmi" fenék edzés után, sokáig még kikelni is alig bírtam az ágyból, így 1-2 edzés ki is hagytam, aztán, hogy kicsit aktívabb, "rádolgozósabb" nap után mintha már nem annyira fájt volna, így azóta, ha hasonlót érzek természetesen nem ráedzek, hanem próbálom "kimozgatni" a "becsípődést" (1-2 perc).
Egy darab (vagy pár) súlyzó nem elég mivel edzésről edzésre növelni kell a terhelésen. Ez a progresszió fog izom és erő növekedéshez vezetni és ez az ami hiányzik a súly nélkül végzett guggolásból.
És még annyit, hogy az izomláz megléte nem jelent feltétlenül fejlődést de az ellenkezőjét se.
A legjobb, ha van gyerek a családban! Én sokszor velük edzettem :D 2 legyet 1 csapásra :D Ők is élvezték, és dajkálás alatt én is "haladtam" :)
Egyébként nem tudom, hogy látogat-e valaki vissza ehhez a kérdéshez, de 2 napja edzettem legutoljára, és már megint azt a fájdalmas "becsípődést" érzem a fenekem bal féltekén. Elég kellemetlen, főleg, ha oldalra emelem a lábam. Megnézessem orvossal, vagy majd csak akkor, ha a következő edzés után is előjön?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!