Igazán térdkímélő comb- és fenékformáló gyakorlatok?
Sajnos lábra nem nagyon tudsz a térd használata nélkül edzeni, de próbáld meg a a guggolást kisebb tartományban. Fenékre pedig ez, amit Békefi Brigi tol 1 perc 10-nél:
https://www.youtube.com/watch?v=2U-u5DBEnco
+ fenékre még hanyatt fekve csípőemelés súlyzós terheléssel.
Nekem térd/boka bajosoknál magas ismétlésszám vált be.
Nyomhatok én ötöket kifulladásos súly mellett, ha a térdem beszrik tőle.
Ilyen 12 fölöttire gondolok; nem vagyok egy vadállat, de a térdem sem fáj. Gondolom a megfelelő bemelegítés is hasznos.
Biciklizést javasolnám műtét miatt, magasabb fordulatszámmal (90-100/perc körül)
Magasabb fordulatszámnál/ismétlésnél a terhelés is alacsonyabb, elvileg jobb az az izületnek.
De a legjobb ilyenkor tényleg a személyi edző + orvos;
Én meg fizikoterapeutát, és szakvéleményt javasolok, nem mendemondákat GYIK-on.
Legfőképp úgy, hogy fingunk nincsen a kórképedről, és az állapotodról.
S Z A K V É L E M É N Y.
Gyógytornász, fizikoterapeuta. (és nem fizioterápia, mert az más)
Köszönöm a válaszokat.
Szalagszakadás (keresztszalagok, oldalszalagok), porcleválás, térdkalácstörés, részbeni combcsont aljának sérülése. Ez minden.
Sajnos kalciumhiánnyal születtem, gyermekkoromban össze-vissza szakadtak és törtek a dolgaim, és későn vették észre. Aztán szépen rendbe jöttem, de a térdem mindig problémás maradt. Már három éve nem kellett műteni, viszont nagyon akadályoz az edzésben, szeretném formálni az említett részeket, de sehogysem megy, és nem tudom így elfogadni magamat.
Az orvosom anno biciklizést és úszást javasolt, mint egyetlen sportalternatíva, hát, azért ennyire nem fogok beszűkülni huszonéves nő létemre.
A gyógytornát természetesen még mindig csinálom, nekem kell is, nyilván, de ettől nem lesz "jó a seggem, karcsú a combom" ... ahogy sajnos a fizikoterápiától sem. :(
Maga a guggolás és térdelés fáj csak, viszont ezzel pont kiiktatom az összes létező gyakorlatot, amit ismerek.
Azért próbáltam a mendemondás GYK-től segítséget kérni, mert bízom benne, hogy van itt valaki, aki vagy hasonló gonddal küzd, vagy ismer olyan gyakorlatot, ahol nem kell guggolni, nem kell térdelni, mégis lábformáló.
Köszönöm mindannyitoknak, hogy időt fordítottatok a kérdésemre.
8: problem picsogi? Megmutattátok rendesen ;) :D
Ez azért elég rendesen szét van zérózva drágám, nem egy "ez minden" kategória :D
Gyógytornász tud ajánlani gyakorlatokat szerintem, ezért is javasoltam: Ismeri az állapotod, és ennek tükrében tud mondani olyat amit még végezhetsz biztonságosan.
Nyilván alap hogy ilyen problémával hozzá jársz.
Őszintén ilyen térddel én súlyok közelébe nem mennék, többet ér nekem az hogy nem vagyok tolószékben. Mindenképpen szakértők véleménye releváns, nem kockáztatnék a helyedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!