Minden nap "megdolgoztatható" a fenék izmai?
Sziasztok!
Van már egy teljes edzéstervem, nem ezzel van a problémám, csak már teljesen nem értem az egészet.
Van egy rokon"szerűségem", ő rakta nekem össze a kaját és az edzéstervet is még anno, de közben azért elmagyarázgatta, hogy most ezt miért így, és miért ennyit stb...
Mint írtam van is egy edzéstervem, szerettem volna bontottat, viszont beláttam, hogy nekem a teljes testedzés való, heti 3szor.
Tegnap nézegettem videókat a youtube-on, és fel is dobta ajánlásként egy fitnesz modell fenékformáló videóját, mint kíváncsi lélek, megnéztem azt. Abban azt mondta, hogy ha azt a pár gyakorlatsort megcsináljuk normálisan, másnapra izomlázunk lesz, de sebaj, mert rádolgozhatunk, mert ezek olyan izomcsoportok amiket minden nap meg lehet edzeni...
Az én "edzőm" külön kérte, hogyha lehet edzés utáni 1-2 napban ne nagyon legyek aktív, inkább pihenjek sokat.
Nem azért tettem fel a kérdést, mert ha olyan válaszokat kapok akkor elkezdek elvetemült módon, minden nap fenékre edzeni, csak érdekelne, hogy kinek is van "igaza".
A másik pedig ez az izomlázas dolog..soha nem kaptam még egyöntetű választ arra, hogy akkor most pihentessük, vagy edzünk rá. Én leginkább az első verziót választom, persze, volt, hogy éreztem, hogy becsípődött "vmi" fenék edzés után, sokáig még kikelni is alig bírtam az ágyból, így 1-2 edzés ki is hagytam, aztán, hogy kicsit aktívabb, "rádolgozósabb" nap után mintha már nem annyira fájt volna, így azóta, ha hasonlót érzek természetesen nem ráedzek, hanem próbálom "kimozgatni" a "becsípődést" (1-2 perc).
A naturál emberek 90%-ának teljesen jó a teljes testes edzés. Nem igazán tudjuk, mit is takar az a fenékedzés, de gondolom alacsony intenzitású, sok ismétlésszámmal, ami inkább farizom aktivációnak tekinthető. Azt pedig nem, hogy nem árt, de egyenesen érdemes csinálni minden nap.
Nincs ilyen szabály, hogy rá kell-e edzeni az izomlázra, vagy nem.
"Nem igazán tudjuk, mit is takar az a fenékedzés"
De azt tudjuk, hogy hogyan kellene kinéznie: kemény nagy súlyos guggolással, kitöréssel, felhúzással, + egyéb izolációs gyakorlattal. Ez a kemény edzés és nem pinalegyezés. Na ez után pihenni kell és nem gyötörni másnap is. Amit te írsz, az nem edzés!
sziasztok bocsi az offert de irtatok hogy sulyzoval edzes.nekem a sima guggolas valtozatoktol is olyan izomlazam van hogy alig birok lehajolni bekotni a cipomet.
kerdeznek valamit legyszi ne harapjatok le a fejemet erte de sose ertettem azt hogy suly van a ket kezunkben az miben befolyasolja a guggolas intenzitasat? gondolom hogy befolyasolja nem veletlenul irtatok a sulyzos edzes eroteljesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!