Az étkezési zselatin tényleg jó ízületvédőnek?
Peak oldalról idézve:
1.Zselé
Na nem a gyümölcs zselé, bár nem járunk távol az igazságtól, ugyanis a zselatin rengeteg ételnek is az összetevője.
A zselatin alapvetően állati kollagénből készül, tehát pl. lovak csontjából és kötőszövetéből kivont kollagénből, hidrolízis útján állítják elő. A kollagénben található kötések lebontásával keletkezik maga a zselatin.
A zselatin egyébként esszenciális fehérje, ami a sejtek és a testszövetek összetartásához szükséges. Magas az aminosav tartalma, mely olyan kollagénformáknál játszik fontos szerepet, mint a prolin és a glicin.
43 gramm szárított tojásfehérje vagy 35 gramm zsírszegény tej felel meg 10 gramm hidrolizált zselatin prolinnak. Bár a szervezet elő tudja állítani a prolint és a glicint, ám bizonyos körülmények között ez mégsem elég és plusz bevitelre van szükség. Kutatások mutatták ki, hogy naponta 10 gramm hidrolizált zselatin csökkenti a fájdalmat, és elősegíti az általános ízületi egészséget, de emellett biztosítani kell a megfelelő kalcium bevitelt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!