Károsodtak az ízületeim?
Igen, valószínűleg, de ez még nem visszafordíthatatlan.
Menjen egy alap multivitamin kiegészítve C-vitaminnal, kalciummal, magnéziummal. Mellé omega3.
Az omega3 zsírsav és más esszenciális zsírok azért is jók, mert "megolajozzák" az ízületeket, porcokat.
Nyilván ezt most nagyon konyhanyelven fogalmaztam meg, de remélem érthető.
Erre (is) nagyon jó a lenmagolaj, relatíve olcsó és könnyen lehet nagyobb mennyiséget (napi 20-30 ml) fogyasztani belőle.
Ízületvédőt én nem szedek, szerintem nagyon drágák, főleg a kollagén(t tartalmazó) termékek.
Viszont napi 5 gramm étkezési zselatin fogyasztok, nem kell főzni, csak a port belekeverni bármibe (vízbe, levesbe, edzés utáni fehérje skake-be, stb.).
A zsír az zsír, a kollagén pedig fehérje, semmi közük egymáshoz. A zsíros kenyeret kerülni kéne, nem testépítőnek való kaja.
A zselatin az kollagén, és olcsón beszerezhető.
Mégis elég sok van, amelyekről jó tapasztalatok vannak. :)
Ettől függetlenül drága tápanyagok az ízületvédőkben alkalmazott hatóanyagok (MSM, glukozamin, kondroitin, stb.), az étkezési zselatin is ugyan azt "tudja" hosszú távon, csak sokkal olcsóbban.
Erre nemfogsz rendes választ kapni.Semmivel sem tudjuk alátámasztani,hogy igenis lesz neki haszna a számodra:)
Szerény hozzánemértö véleményem az hogy ártani nemártasz vele magadnak:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!