Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Károsodtak az ízületeim?

Károsodtak az ízületeim?

Figyelt kérdés
2014 májusától járok edzeni, vitaminok, es porceeősítő nélkül. Edzés közben nem nagyon de azért faj a csuklom, es a térdem ha legugolok, akkor mindig ropog egy kedves dallamot. Nem dolgozok nagy sulyokkal, pl fekvenyomas 50kg... 17\F\75Kg. ne aggódjatok mostantól fogok szedni, de ügye nem lesz nagy baj 80 éves koromra?

2015. jún. 1. 21:19
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha fizikai melós lennél, akkor is károsodhatna. A nagyapám ennyi idősen már 80 kilós zsákokat cipelt a hátán. Jól meg is húzta magát szegény. Kell egyébként egy átmozgató időszak kevés súllyal, amikor megszokod a terhelést. És ne félj, nem károsodott.
2015. jún. 1. 21:24
 2/10 anonim ***** válasza:

Igen, valószínűleg, de ez még nem visszafordíthatatlan.

Menjen egy alap multivitamin kiegészítve C-vitaminnal, kalciummal, magnéziummal. Mellé omega3.

Az omega3 zsírsav és más esszenciális zsírok azért is jók, mert "megolajozzák" az ízületeket, porcokat.

Nyilván ezt most nagyon konyhanyelven fogalmaztam meg, de remélem érthető.

Erre (is) nagyon jó a lenmagolaj, relatíve olcsó és könnyen lehet nagyobb mennyiséget (napi 20-30 ml) fogyasztani belőle.

Ízületvédőt én nem szedek, szerintem nagyon drágák, főleg a kollagén(t tartalmazó) termékek.

Viszont napi 5 gramm étkezési zselatin fogyasztok, nem kell főzni, csak a port belekeverni bármibe (vízbe, levesbe, edzés utáni fehérje skake-be, stb.).

2015. jún. 1. 21:41
 3/10 A kérdező kommentje:
#1 kb 3-4 hónapig volt atmozgato edzestervem, es a nehezebb gyakorlatok előtt mindig csinálok kb semmi súllyal bemelegítést. Amugy az is jó ha, hús sütés utan, mondjuk a disznó vagy kacsa zsirt kenyérre kenem? Az kollagén nem?
2015. jún. 1. 22:46
 4/10 anonim ***** válasza:

A zsír az zsír, a kollagén pedig fehérje, semmi közük egymáshoz. A zsíros kenyeret kerülni kéne, nem testépítőnek való kaja.

A zselatin az kollagén, és olcsón beszerezhető.

2015. jún. 1. 23:16
 5/10 anonim ***** válasza:
Én kérdetem az ortopéd dokimat a zselatnról.Egy MUDR. véleménye,hogy az étkezési zselatin szedése kopás elleni védekezés szempontjából nemrossz dolog.A baj ott kezdodik,hogy mikor beviszed a szervezetedbe nemsok minden tud hasznosulni...
2015. jún. 2. 00:42
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha az orvosokon múlna semmilyen fehérje nem hasznosulna, szerencsére nem így van.
2015. jún. 2. 00:59
 7/10 anonim ***** válasza:
Semmilyen ízületvédőről nem bizonyították még, hogy lenne valami hatása. Ezt csak úgy bedobom a közösbe.
2015. jún. 2. 15:41
 8/10 anonim ***** válasza:

Mégis elég sok van, amelyekről jó tapasztalatok vannak. :)

Ettől függetlenül drága tápanyagok az ízületvédőkben alkalmazott hatóanyagok (MSM, glukozamin, kondroitin, stb.), az étkezési zselatin is ugyan azt "tudja" hosszú távon, csak sokkal olcsóbban.

2015. jún. 2. 16:03
 9/10 A kérdező kommentje:
Napi egy csomag dr.Oetker zselatin por tökéletes erre a célra?
2015. jún. 2. 20:32
 10/10 anonim ***** válasza:

Erre nemfogsz rendes választ kapni.Semmivel sem tudjuk alátámasztani,hogy igenis lesz neki haszna a számodra:)

Szerény hozzánemértö véleményem az hogy ártani nemártasz vele magadnak:)

2015. jún. 2. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!