Hol lehet nagyobb kiszerelésben olcsón rendelni zselatint?
Borászati szaküzletben. Ugye az élelmiszeriparban létisztításhoz, pontosabban derítéshez használnak zselatint. Ilyen helyen érdemes aszkorbinsavat is venni.
Pont én is kérdeztem, és ajánlották ezt a boltot
És Pesten van egy átvevőboltjuk amúgy (az a borászati szaküzlet)
Ez azért szimpatikusabb árra is, nem? Jövő héten szerintem én is veszek, jó kis kollagén. Olyan leszek mint a gumi, remélem :)
Köszi a tippet nagyon hasznos.
Nekem is a térdeim miatt kell, de akkor szerintem érdemes napi 10-20 g-t is enni, hogy haszna legyen, élelmiszerboltba meg elég sokba kerülne.
Épp most írta egy paleós csaj, hogy rossz a felszívódása (???)
És hogy hidrolizált kollagén a nyerő. Szerintem.. hát nem tudom, én hiszek benne, hogy ha egy napi 20 gramm ilyen kollagént elfogyasztunk, az a gyomorsavban, emésztő enzimekkel hidrolizálódik meg lebomlik és tök szépen hasznosul majd. Szerintem ízületek, inak, bőr, az egész szervezetünk számára tök jó tápanyagot adhat.. persze elvi szinten tényleg érdekelne is a hasznosulása, nem tudom valami vizsgálat lehet erről, kollagénfogyasztás után a vérben megjelenő aminosavak mérése esetleg..
4-es: a zselatin az hidrolizált kollagén
"A zselatin (a francia gélatineből) egy áttetsző, színtelen, majdnem íztelen szilárd anyag, melyet az állatok kötőszövetéből kivont kollagén irreverzibilis hidrolízisével állítanak elő"
wiki: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!