Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Segít nekem valaki saját...

Segít nekem valaki saját testsúlyos edzéshez edzéstervet írni?

Figyelt kérdés

22 éves srác, 82kg és 181 cm vagyok. Van némi súlyfeleslegem (kb. 5-6kg). Már csinálom a fegyencedzést kb. másfél éve, fejlődtem, de nem értem el olyan eredményt amilyet szerettem volna (és amilyet mások elértek ugyanennyi idő alatt). Tudom, hogy nem lehet másokhoz hasonlítani magam, de tényleg elég nagy a különbség, és emiatt gondolom hogy valamit rosszul csinálok.

A segítségeteket szeretném kérni egy edzésterv összállításában. A célom hogy leadjam a felesleges kilókat, utána pedig izmot építenék. Mivel a kettő nem megy egyszerre, gondban vagyok, hogy hogy fogyjak le zsírból úgy, hogy izomból nem. Mert ha csak futni járok, akkor elvész az a kevés izom/erő is amit sikerült összeszednem. Gondolom sok értelme nincs, ha egyik nap zsírégető edzést tartok, másnap pedig erősítek.

A kajámra odafigyelek, bár teljes mértékben nem tudok (házi koszt). Mivel munkanélküli lettem nemrég, a külön magamra főzés sajnos nem opció.

2015. dec. 25. 21:46
1 2 3
 11/26 Cortez70 ***** válasza:
100%
Mert le kellene diétàzni a zsírt. Meg súlyzós edzéssel (akàr kiegészítésnek is) többre mennél ha az izommèret is cél.
2015. dec. 25. 22:21
 12/26 Sowilo ***** válasza:
100%

Ez nem egy olyan válasz lesz, amilyet hallani szeretnél, viszont hasznos lesz.

Ha fogyni akarsz, elsősorban az a célod az edzéssel, hogy minél több kalóriát égess, és közben megtartsd a meglévő izomtömeget. Az említett futás egyik esetben sem hatékony, maximum a női magazinok ajnározzák még mindig, meg 70-es évekből visszamaradt tudatlanok. A legjobb választás az lenne, ha heti 2-3 alkalommal lemennél a konditerembe, és nagy súllyal guggolásokat, felhúzásokat csinálnál. Ezzel tudod a lehető legtöbb izmot átmozgatni, így használod fel a lehető legtöbb kalóriát, és nagy terhelést adsz az izomzatnak, tehát nagy eséllyel megtartod a nagy részét. Sőt, ha eddig csak fegyencedzettél, a lábadra és a törzsedre rövid időn belül látható izomtömeg kerülhet még zsírégetés mellett is. 5x5 vagy 3x5 guggolás és felhúzás, minden edzésen próbálsz növelni a súlyon 2,5 kilót. Ennyi, nem több, heti 3x20-25 perc, mellette csinálhatod otthon tovább a fegyencet.

Ha semmiképp nincs lehetőséged konditeremre, akkor kompromisszumos megoldásként jó a HIIT edzés, és az, ha a fegyencedzést lecseréled téglás hátizsákkal történő húzódzkodásra, tolódzkodásra, egylábas guggolásra. 5x5 ismétlés, heti +1 tégla.

Nincs veszve semmi akkor sem ha nem magadra főzöl. Betárazol olcsó és jó kajákból. Jobb helyen a tojás max 35ft/db, sparban a natúr zab 400ft/kg, piacon veszel a legolcsóbb zöldségekből amiket találsz, és megvan a túlélő készleted arra az esetre, ha az otthoniak szemétkaját főznek. Nem túl finom, de a kaja elsősorban a tested üzemanyaga, nem élvezeti cikk. Én is így vészeltem át az otthoni éveimet.

2015. dec. 25. 22:32
 13/26 A kérdező kommentje:
Mennyi kalóriával kéne kevesebbet bevinnem? Mit lenne érdemes beépítenem a súlyzós gyakorlatok közül?
2015. dec. 25. 22:32
 14/26 anonim ***** válasza:
Súlyzózásból az említett guggolás, felhúzás, én még mondanám a fekvenyomást is. A kalóriát neked kell belőni, ezt mi nem tudjuk. Irkálnak mindenfélét, hogy egy 80 kilós embernek ennyi meg annyi kell, de ez nem szentírás, nem jó kiindulási alap fogyáshoz. Mérni kell a kaját, mármint a makrókat és a kalóriát.
2015. dec. 25. 22:38
 15/26 Sowilo ***** válasza:
100%

De kiindulásnak az is jó lesz, ha visszaveszed a szénhidrátot, ami van, azt is alapozd jó forrásokra, pl krumpli, zab, kevés rizs, zöldségek. Sok embernek már ennyi is hozza az eredményt, számolni ráér majd, ha már az utolsó kilókat kell lepucolnia. Kerüld a búzalisztből készült mindenféléket, a cukrot, tejet, műkajákat.

Írhatjátok neki a kiszámolt étrendet, de ha házikoszton él, ez nem megoldható. A lehetőségekből kell kihozni a maximumot.

2015. dec. 26. 00:16
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

ismered al kavaldot? én most visszavettem a súlyzós edzést, és csak az ő programját nyomom, plussz az egykezes fekvőt meg a híd, plussz egylábas guggolást.

Minden edzésen ugyan azt nyomom heti 3 szor.

10 húzódzkodás

10 kézen állva fekvő

10lábemelés

10 egykezes fekvő

és ebből három kör

hétvégén meg csinálom a hidat meg a guggolást.

ettől ugyan nem leszel izmos, de jó erönlétet ad, meg segít a testednek ösztönözni magát a fogyásra.

2015. dec. 26. 02:07
 17/26 A kérdező kommentje:

Köszi!

Igen, ismerem Al Kavadlot, ezzel az edzéssel még nem találkoztam. Ehhez az edzéshez viszont még nincs meg az erőnlétem. Amikor jobban álltam, akkor tudtam kétszer kinyomni magam kézenállva (talán ez a legnagyobb gyengeségem a híd mellett), húzódzkodásból és tolódzkodásból pedig anno megcsináltam az 1 hónapos kihívást. Szabályos 3db-ból feltornáztam magam 9-8-7-6-5 ismétléses edzésekre. Érdekes módon a hasedzéssel sosem volt gondom, csak csináltam és fejlődtem, különösebben nem kellett odafigyelnem rá. Jelenleg a rúdról lógva hajlított lábemelésnél járok. A guggolással mindig mobilitási gondjaim voltak, már kezd megoldódni, aztán rátérhetek az egylábas rávezetőgyakorlatokra.

Azt hiszem, újra neki kéne állnom az 1 hónapos kihívásnak, ez jól működött nekem.

A kajára pedig méginkább oda kell figyelnem. Sajnos a súlyzókat mellőznöm kell. Majd beiktatom, ha jobban állok anyagilag :)

2015. dec. 26. 12:16
 18/26 anonim ***** válasza:

na elárulom neked hogyan növekedjenek az izmaid

valószínű h kevés ismétlést csinálsz ha megnöveled az ismétlések számét mondjuk 10 ről feltornázod magad 20 ra egy hónap alatt szétdurrannak az izmaid.Kemény lesz de ha égnak az izmaid akkor gyorsan leadod a felesleget is és gyorsan izmosodsz ne add fel.Továbbra is végezz egyszerű összetett gyakorlatokat.Arra figyelj ha keményen edzel akkor kevesebb szettet is kell végezned.2 max 3 szett elég.Attól többet ne.Pihenj minél többet.egy alapszabály akkor növekedsz mikor pihensz nem amikor edzel.És nem kell folyton a kaján rágódnod egyél rendesen.Illetve lehet elejében kicsit unalmas lehet a dolog de bizony ha már majd 2 éve nem fejlődtél itt az idő h elkezdj naplót vezetni az edzésedről.Megfogod látni hogy hol rontpttad el a dolgot.Most mondanám azt hogy vedd meg a Csak az izom! című könyvet mert abból ezeket mind leírja szépen mit hogyan csinálj.De mivel munkanélküli vagy gondolom okosabb dologra költenél.Így felsoroltam neked hogyan durratsd be az izmaidat.Ne add fel!

Az erő veled van!

2015. dec. 27. 19:20
 19/26 A kérdező kommentje:
Megvan a könyv, abból vettem az edzést :) Naplót vezetek az edzésem eleje óta. A fejlődésem folyamatos, csak nagyon lassú volt. Azt hiszem a kihívások elvégzése után rossz irányba indultam... Meg a most ősztől levő nagyon kevés időm is közrejátszott... Valami módszert keresek, amivel le tudom adni a fölös kilókat, de nem veszik el az amit már elértem. Ezért is kérdeztem, hogy működhet-e az egyik nap futás, másik nap edzés módszer.
2015. dec. 27. 19:43
 20/26 anonim ***** válasza:
Hát szerintem működik de akkor lábedzés napján menjél futni.Először a lábedzés csináld végig és utána menjél futni.Mindenképp kell h legyen legalább egy nap pihenőd egy héten!Én csináltam ezt a módszert.Ha egyszer is kihagytam vagy a lábedzést vagy a futást és legközelebb pótoltam bizony izomlázam volt.
2015. dec. 27. 19:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!