Lehetséges, hogy szinte csak híztam az edzéssel és legjobb esetben izom jött fel rám 1-2kg?
15 hónapja csinálom, úgy, hogy volt közben egy 2 hónapos és egy 1 hónapos kihagyás. Most vagyok 77 kg, kezdéskor kb 10 kg-val kevesebb. Karom vastagodott 5centit, mellkasom 94cmről 108cm lett
Ennek ellenére nem látom, érzem magamon, hogy izmosabb lennék. Tükörben sem veszek észre izmot, nem látom, hogy bármim is formásabb lenne. Inkább mintha csak pufibb lennék valamivel karra, mellre. Hasra jött fel egy kis zsír
Szénhidrátból megvan naponta a 5xttkg mennyiség, fehérjéből a 100-120g. One-a-day vitamint szedek. Minden izmot edzzek heti egyszer 3 gyakorlattal 4 sorozattal. Azzal tisztában vagyok, hogy nem a lehető legjobban, mert otthon edzzek 20kg súllyal és saját testsúlyos gyakorlatokkal, de minden edzésem végén kivagyok fáradva, az utolsó ismétléseket már alig bírom megcsinálni
Lehetséges, hogy egy év alatt csak ilyen keveset tudok fejlődni vagy a kaja kevés, esetleg más a gond?
Saját bevallásod szerint:
- Xar a kajád (100G fehérje 77 kg-hoz izomÉPÍTÉSHEZ ritkán elég. Van, akinek genetikusan elég egy darabig, de hosszútávon tuti kevés)
- Nem jó az edzésed (nincs normális felszerelésed és a leírás alapján otthon ad-hoc edzel...)
Akkor ne csodálkozz, ha nem jön a várt eredmény.
Más részről viszont én egy év alatt +12 kg-ba vagyok minimális extra zsírral. Mikor nézem magam a tükörbe mintha semmi változás nem lenne. De ha megnézek egy évvel ezelőtti fotót magamról ég és föld a különbség és BÁRKIVEL találkozom aki rég nem látott első dolga megjegyezni, hogy "Mekkorát nőttem". Szóval az önértékelés csalóka dolog ám...
kösz a bíztatást és a válaszokat mindenkinek
azzal a fehérjemennyiséggel már 1000ft felett lenne a napi kaja. az már nekem sok lenne, úgy, hogy az edzésre is kellene költeni (bérlet/vagy több súly). jobb ezt nekem abbahagyni
Napi 1000 ft-os kajával nem lehet normálisan étkezni.
A megfelelő fehérje bevitelhez kb. napi +50 gramm fehérjére lenne szükséged, ami egy közepes fehérjéből ~300 ft-ot jelent plusz kiadásként. Pl ebből:
Vagy még egy 20-25 deka húst (szintén 250-300 ft) magadba erőltetsz.
Ha ez nem fér bele akkor sosem fogsz fejlődni.
sajnos már nem. havi 30000nél nem tudok többet költeni rá
ha költenék rá annyit, hogy meglegyen a napi 150-160g, kitudja tudnák-e annyival többet fejlődni, hogy ne legyek nevetséges, mint az eddigi edzésemmel, ne szinte csak a felesleg jöjjön rám.
Azért jön rád felesleg izom helyett, mert nem megfelelő az étrended (és ki tudja jó-e az edzésed, bár ez valószínűleg a kisebb gond).
Ha rendes kajád lenne jönne az izom, nem csak az időd és a pénzed pazarolnád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!