Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Erőemelés és súlyemelés...

Erőemelés és súlyemelés egyszerre? Hogyan?

Figyelt kérdés

Egy ideje hobbiszinten erőemeléssel próbálkozom. Mondjuk úgy, hogy egy éve. Előtte is edzettem, de az csak ilyen heti 3 mellcepsz kategóriájú bohóckodás volt. Augusztus végén elkezdtem súlyemelő gyakorlatokat is végezni, eleinte csak kísérleteztem vele, aztán elkezdtem szépen fejlődni. Ennek az lett a vége, hogy a helyből szakításom 75kg, a lökésem helyből felvétellel 100kg, de az erőemelésben ez alatt a szűk 5 hónap alatt alig tudtam valamit fejlődni, fekvenyomásban meg konkrétan semennyit. A rovására ment a súlyemelés.

Egy hozzáértő segítségére lenne szükségem. A célom főként a súlyemelés(jobban megtetszett), de valamilyen szinten szeretnék erőemeléssel is foglalkozni. Erőemelésben beérem a lassabb fejlődéssel is.

A fejembe vettem, hogy elkészítek egy edzéstervet. Heti háromszor tudok edzeni, alapul Jim Wendler 5/3/1 c. könyveiben leírtakat venném erőemelés tekintetében. Az edzéseken az első gyakorlat erőemelés lenne: hétfőn fekvenyomás, szerdán felhúzás, pénteken fej fölé nyomás. Guggolás(highbar) minden nap van súlyemelő módra, utolsó gyakorlatként. Az erőemelő gyakorlat és a guggolás közé pedig minden nap 2-3 súlyemelő gyakorlatot raknék be, pl hétfőn szakítás és 2 kiegészítő, kedden lökés, fejfölött guggolás, szerdán felvétel és két kiegészítő. A súlyemelő gyakorlatokat nagyjából az 5/3/1 programhoz igazítanám intenzitásban, pl első héten 70%, második héten 80, harmadikon 90-100, majd deload, és próbálnék havonta emelni a súlyon.

Csekély tudásommal ezt tartom a legjárhatóbb útnak. Valaki esetleg ért ehhez jobban, mint én? Örömmel fogadnék bármiféle tanácsot.

2015. dec. 20. 22:56
 1/7 anonim ***** válasza:

Szerintem alapnak menjen valami ilyesmi [link]

Ettol nagyobb lesz a guggolasod es a felhuzasod is, igaz nem huzol fel de attol meg noni fog.

Felsotestnek meg beraknek+2 napot. Ezeken a napokon a volumenre menj ra. Ne menj bukasig, ne csinalj nagyon erolkodos ismetleseket amikkel leromlik a forma. Csak csinal mondjuk 4x6-8 fekvenyomast4x6-8 evezést 3x8-12 kezisulyzos pozitiv nyomast 3x8-12 lehuzast/huzodszkodast es 2x15-20 ismetlest egy bicepsz es egy tricepszgyakorlaton szupersettben.

Ja es egyel rendesen

2015. dec. 20. 23:54
 2/7 anonim ***** válasza:
De amugy ne vedd szentirasnak amit irtam.
2015. dec. 20. 23:55
 3/7 A kérdező kommentje:

Igen, kb pontosan ugyanaz megy alapnak, amit linkeltél, csak előtte elvégzek 1-1 erőemelő gyakorlatot 5/3/1 rendszerben. Az esztétika nem célom, nem akarok izmosabb lenni (jóképű vagyok, csajozáshoz az elég) tehát nem hiszem, hogy lenne értelme külön felsőtest napnak, se magas (5nél több) ismétléseknek, se izolációs gyakorlatoknak, mint pl pozitív nyomás vagy bicepsz.

De persze kifejtheted hogy szerinted miért segítene nekem az ilyesmi, nem vagyok túlzottan otthon a témában.

2015. dec. 21. 00:23
 4/7 anonim ***** válasza:
Az az igazság, hogy ez egy igazán jó és komoly kérdés, nem hiszem, hogy itt fogsz kapni rá jobb választ, mint ameddig magad is eljutottál. Kéne beszélni olyan edzővel aki bennevan a súlyemelésben és az erőemelésben is.
2015. dec. 21. 09:25
 5/7 anonim ***** válasza:

Hosszutavon akkor novelheted az eroszinted mind sulyemelesben mind eroemelesben ha novekszik az izomtomeged. Nem kell durvan tomegelni de azert figyelj a kajara es a szintentarto felett legyel.

Oszinte legyek az intuico az ajanlasomban az volt hogy a labak es a vallak eleg sok melot kapnak már. Valamint a sulyemelo napokon nagy a suly, keves az ismetles, ezert a felsotestnapokon hogy ne legyen tul nehez inkabb menjen tobb ismetles meg magasabb volumen hogy a fizikumod egyensulyba keruljon.

2015. dec. 21. 18:33
 6/7 anonim ***** válasza:
De a lerdesed nagyon bonyolult. En meg csak egy internetes forumon valaszolgatok. Okosabb embereket kene megkerdezz
2015. dec. 21. 18:33
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem egyszerű a téma, ehhez személyes edzői tanács kell. Keress fel komoly erőemelőket/súlyemelőket, nem fognak megenni.

Sok sikert!

2015. dec. 21. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!