Egy kezdő milyen súlyokkal kezdjen? Amit még épp elbír vagy könnyebb súlyokkal hogy hozzászokjon, majd fokozatosan növelje hetente?
Amíg nem jön valami hozzáértőbb...
Az első dolog, hogy az ember szabályosan végre tudja hajtani a gyakorlatokat. No meg mi a csudának használnál akkora súlyt, amivel csak egyszer megy... De csak mert kezdő vagyok, nem fogok 2 kilóval bicepszezni, annak sincs semmi értelme. Megkeresem azt a súlyt, amivel megy 6-8 ismétlés (nekem ez a szimpatikus) szabályosan s azt használom. Ja, ez egykezes súlyra vonatkozik, nagyon harmatos kezdő szinten. Nyilván nem bohóckodom kis semmikkel, amik még nekem is kevesek s csak a pofám ég tőlük még itthon is :D.
De ha nagyobb súlyokról van szó, akkor lehet, hogy nem árt némi fokozatosság, fogalmam-sincs-mit-csinálok kezdőként ne ragadjuk meg az 50 kilót elsőre még akkor sem, ha bírjuk vagy azt hisszük, hogy bírjuk... Gondolom én, mert ehhez már tényleg nem értek, majd biztos hamarosan jön valaki, aki igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!