Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Súlyemelés után CrossFit?

Súlyemelés után CrossFit?

Figyelt kérdés

1.5 éve súlyt emelek de kezdenek fájni az izületeim és nem akarok bajt.Ha abbahagynám a súlyemelést és áttérnék crossfitre az jobb lenne?

187cm

75kg

2015. nov. 24. 08:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ha nincs rendes bemelegítés, megfelelő táplálkozás, nem szedsz ízületvédőt, akkor próbálkozz ezekkel mielőtt csalódnál egy másik sportban ami sokban nem különbözik... Ha most fáj crossfittől is fájni fog.
2015. nov. 24. 08:14
 2/13 A kérdező kommentje:
Rendesen be szoktam melegíteni és a tálálkozásra is odafigyelek.Az eredményekkel és teljesítménnyel nem volt baj csak ez a fájdalom zavar
2015. nov. 24. 08:24
 3/13 anonim ***** válasza:
46%
Az a crossfites partra vetett hal vergődése húzódzkodás biztos marha jót tenne a fájó izületeidnek
2015. nov. 24. 09:27
 4/13 *Glissade* ***** válasza:

Én kipróbáltam: nekem nem jött be a Crossfit. ;)

Ok: Nem készülök pókember lenni!!!!

2015. nov. 24. 14:18
 5/13 anonim ***** válasza:
A crossfitt rosszabb az izuletekre. Inkább a "testepitest" probald ki. 8-12 ismetlesek, alapgyakorlatok, teljes test.
2015. nov. 24. 16:50
 6/13 anonim ***** válasza:
Hasonló gyakorlatok vannak benne,mint amit most csinálsz csak időre,vagyis még sietni is kell közben.Ezért szerintem még jobban fájnál.Legfeljebb annyi,hogy nincsenek azért akkora súlyok használva.De crossfit edzés mellé a vagon ízületvédő egyébként is alap általában.Harminc éves kor fölött pedig maximum a csodagenetikák bírják ízülettel és rendszeres sérülések nélkül ezt a sportágat.
2015. nov. 24. 20:05
 7/13 A kérdező kommentje:
Az a helyzet h elég fiatal vagyok és már kezdtem érezni nagyobb guggolásoknál h pl picit fáj a térdem és nem szeretnék ebből bajt szóval inkább mást csinálnék csak az a baj.hogy nem birok eldzakadni a súlyoktól.Imádom a súlyemelést de igy nem lehet ezt.Szeretem a saját testsúlyos gyakorlatokat is.Gépeken nembirok dolgozni.Ezért gondoltam h CrossFitteznek ahol vegyul a kettő.
2015. nov. 24. 21:14
 8/13 anonim ***** válasza:

Teljesen gépmentes súlyzós edzésterv magasabb ismétlésszámmal.

[link]

ha már megvan a testsuly 2x guggolás és 1.5x fekvenyomás

akkor tudom ajánlani a hst-t

2015. nov. 24. 23:03
 9/13 Dogmatix91 ***** válasza:

Imádom, hogy még mindig itt tart a kondis társadalom, hogy egy másik sportot kell fikáznia, hogy népszerűsíteni próbálja a sajátját.

Egy súlyemelő edzés merőben különbözik egy CrossFit edzéstől. Időre kell csinálni a feladatsort, de senki sem fog ostorral verni, hogy csináljad. Nagy átlagban nincsenek nagy súlyok használva a wodok alatt. Egy súlyemelőnek kb 1. bemelegítő súlyok.

Elég magas vagy a súlyemeléshez, legalább 94ben de inkább 105ben kellene indulnod ezzel a magassággal.

Én bátran ajánlom a CrossFitet. A CFes sérülések általában súlyemelő gyakorlat közben szoktak történni mert nincs meg a lazaság, nálad ez nyilván alaposan leredukálódna. Nem tudom mennyit nyújtasz a súlyemelő edzéseid után, de itthon nem szokták túlzásba vinni sajnos. Vannak a neten nagyon jó gyakorlatok, írások, videók (pl.: Patrick Meinart, Kelly Starrett vagy Chad Mackay), érdemes kicsit kutakodni köztük.

2015. dec. 18. 23:10
 10/13 A kérdező kommentje:
Már két hete járok és nagyon tetszik.Az edző odafigyel tehát tényleg nincs az h ostorral hajt meg ilyenek.Szerencsére elég hajlékony vagyok a hasonló korú ismerőseimhez képest.
2015. dec. 19. 10:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!