Súlyemelés után CrossFit?
1.5 éve súlyt emelek de kezdenek fájni az izületeim és nem akarok bajt.Ha abbahagynám a súlyemelést és áttérnék crossfitre az jobb lenne?
187cm
75kg
Én kipróbáltam: nekem nem jött be a Crossfit. ;)
Ok: Nem készülök pókember lenni!!!!
Teljesen gépmentes súlyzós edzésterv magasabb ismétlésszámmal.
ha már megvan a testsuly 2x guggolás és 1.5x fekvenyomás
akkor tudom ajánlani a hst-t
Imádom, hogy még mindig itt tart a kondis társadalom, hogy egy másik sportot kell fikáznia, hogy népszerűsíteni próbálja a sajátját.
Egy súlyemelő edzés merőben különbözik egy CrossFit edzéstől. Időre kell csinálni a feladatsort, de senki sem fog ostorral verni, hogy csináljad. Nagy átlagban nincsenek nagy súlyok használva a wodok alatt. Egy súlyemelőnek kb 1. bemelegítő súlyok.
Elég magas vagy a súlyemeléshez, legalább 94ben de inkább 105ben kellene indulnod ezzel a magassággal.
Én bátran ajánlom a CrossFitet. A CFes sérülések általában súlyemelő gyakorlat közben szoktak történni mert nincs meg a lazaság, nálad ez nyilván alaposan leredukálódna. Nem tudom mennyit nyújtasz a súlyemelő edzéseid után, de itthon nem szokták túlzásba vinni sajnos. Vannak a neten nagyon jó gyakorlatok, írások, videók (pl.: Patrick Meinart, Kelly Starrett vagy Chad Mackay), érdemes kicsit kutakodni köztük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!