Testépítők, erősportolók! Fej fölött tartott súllyal guggolásnál válldájdalom mitől lehet?
Helló!
5 éve edzem naturalként, főleg testépítő edzéseket csináltam, de valamit újat akartam kipróbálni így lkezdtem súlyemelő gyakorlatok végezni. Az a gondom, hogy amikor a súlyt kitartom fej fölött, leguggolok...a felfelé szakaszban az egyik vállam közvetlenül a kulcscsontnál elkezd szúrni, ahogy "préselődik"...
Néztem videókon hogy ez úgy a szabályos, ha a vállam a hátam mögé van "kifordítva"(nem tudom másként leírni), de nekem ez nem megy, fej felett nem hajlik úgy hátra a vállam. Lehet azért mert elég erős a vállam?(testúlyomnál többel nyomok állva mellről szériában, naturalként).
köszönöm a segítséget!
valószínűleg a tested nincs hozzászokva az efféle robbanékony gyakorlathoz mint a szakítás,főleg ha csak testépítő edzést végeztél eddig.
szerintem vagy kis súllyal gyakorold ki tökéletesre a szakítást,vagy inkább végezz kettlebellel 1 lábas guggolást.
ez utóbbi kevésbé lehet elb@szi úgy,hogy belesérülj.
http://www.youtube.com/watch?v=TWvIu7s-vIM
a testsúly kinyomása szériában kézenállásból,negatívban is pl mondhatni alap egy erősportolónál.
annyi a különbség az ülve/állva nyomáshoz képest,hogy nincs terhelve a gerincoszlop a gyakorlat közben.
kereten végezve lehet csinálni teljes mozgástartományban.
szóval a testsúlynyi nyomás az valóban nem kiemelkedő,inkább alap.
Ööö...az egylábas guggolást azt szoktam csinálni, cask nem kettlebellel, hanem kézisúlyzóval.
Lehet maradok a kisebb súlynál, gyakorlásképpen.
A másiknál nem a testsúlyomat nyomom ki, hanem nehezebb rudat, mint a testsúlyom, mellről nyomás, a kettő más. Fejenállásból is könnyedén kitolom magam. Azért kérdeztem,mert szinte senki nem csinálja, mindenki ülve, nyak mögül nyom...de köszi :)
merev a vállad, nincs megfelelő mozgástartománya. és ha a válladnak nincs, akkor a gerincednek, csípődnek még annyi se lesz... le fogsz sérülni. nagy akarásnak nyögés a vége.
http://www.youtube.com/watch?v=wa3V_R_43X4
ebben a gyakorlatban meg kéne tudni érinteni a két kezed, fájdalom, diszkomfort érzése nnélkül. 5 év gyúrás után nem csoda, hogy bemerevedik az ember.
nem.
egyszerűen válts sportágat.
a kulcsszavaid között ott a crossfit.
az lesz a tökéletes választás.
a cf-ben teljesítményi szintek vannak.
szóval van rávezetés bőven.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!