Sem a ragadozókat, sem mondjuk a marhákat nincs értelme felhozni, mivel mi emberek vagyunk, mindenevők :) Mondjuk a ragadozók étrendjén még el tudunk élni, a kérődzőkén nem, a saját növényi táplálékunk egy részének megemésztésére sem képes a saját szervezetünk, arra tartjuk a bélbaktériumainkat :)
Nekem elég meggyőző a csak állati terméken évtizedekig elélő emberek példája s a saját tapasztalataim ahhoz, hogy ne gondoljam, hogy a minőségi állati eredetű termékektől különösebb bajom lesz (jó, extrapoláció, de mit tehet az ember? a cikkekben bármit lehet írni, nem vagyok tudós, hogy meg tudjam ítélni, helyes-e).
Én mindössze az ipari állattartásra fújok, s az intoleráns véleményekért sem vagyok oda. Mindenevőként nagyon nagy ívben megválaszthatom, mit eszem. Húsra pl. nincs szükségem, de vegán se leszek soha. Semmi bajom se a zerocarberekkel, se a nyersvegánokkal, úgy tűnik, mindkettő elég jó, ha tudja az ember, hogy mit csinál s neki való az a stílus. Az intoleranciával és a tévhitekkel van baj.
De én már nem harcolok más vélemények ellen, teljesen felesleges. Bizonyos pontokon nincs is meg hozzá a tudásom, mert nehéz infót szerezni s engem nem érint.
A vegánok erkölcsi hozzáállását megértem, már az állattartással kapcsolatban. A sokakra jellemző "csak mi csináljuk jól és bűntelenül, terjesszük az igét, pl. hogy a szénhidrátdús táplálkozás jó a cukorbetegségre" hozzáállás már más. Rengeteg elvakult vegán van, akik önnön felsőbbségükről csevegnek a blogjukon, vegán vajjal és vegán sajttal és vegán hússal megpakolt kenyér mellett.
Bocs, kérdező, kissé eltértem s sértve érezheted magad, ha te nem ilyen vagy, de akkora nehezen feldolgozható hatást tettek rám a vegánok bigottjai, nem tudott nem eszembe jutni.
A rendes vegánokat nagyon szeretem (főleg a nyersvegánokat), érdekes életmódjuk van s remek konyhájuk, főleg, ha nem viszik túlzásba a szénhidrátot.
Tudod hány állatnak kellett meghalnia azért, hogy te számítógépről írhasd ide ezt a kommentet az internetről?
Ezzel te is az állatkínzást támogatod. Mehetsz a pszichiátriára.
Lehet, hogy mi haszonallatokat olunk le de tudod hany allatfaj pusztul ki nap mint nap azert, hogy az erdokbol termofoldek legyenek es te telen is ehess paradicsomot?! Mi legalabb tenyesztett allatokat gyilkolunk nem vadon elo fajokat pusztitunk ki. Alszent buta f***!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!