Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogy tudnék vegánként 200 g...

Hogy tudnék vegánként 200 g fehérjét bevinni?

Figyelt kérdés

2015. dec. 10. 19:16
1 2 3 4 5
 1/44 Cortez70 ***** válasza:
pl beviheted szójával is, rizsproteinnel, borsóproteinnel.
2015. dec. 10. 19:21
 2/44 anonim ***** válasza:
Attól függ mennyire vagy vega. Hardcore vegaként amit leírtak előttem, lightcore vegaként sajt, túró, tojás is mehet.
2015. dec. 10. 19:26
 3/44 A kérdező kommentje:
irtam, hogy vegán. de nem csak "porokból" szeretném bevinni. tudtommal növények keverésével el lehet érni teljes értékü fehérjét, csak nem szeretnék 3 kiló babot megenni naponta
2015. dec. 10. 19:28
 4/44 anonim ***** válasza:

Nem hinném, hogy ennyire lenne szükséged. Ha akkora izomhegy lennél, hogy mégis, akkor pedig már értenél hozzá...

Növényi fehérjéből több kell, mert rosszabbul hasznosul, bár ilyen számoknál ez elég felesleges megjegyzésnek tűnik.

Vannak vegán fehérjeporok, azonkívül hüvelyesek, egyéb zöldségek, olajos magvak. A gyümölcsök fehérjetartalma túl alacsony ahhoz, hogy számítson, hacsak nem eszed őket kilószámra, extrém nagy aktivitás mellett, hisz a többezer kcal cukrot el is kéne használni.

Nyilván meg kell nézned a növények fehérjetartalmát, az aminosavakra is ügyelve. Nem élhetsz fehérjeporon (az kiegészítésre jó), plusz elég nagy balgaság lenne bevinni ennyit porként s még az ételeiddel is bevinni egy csomó fehérjét, számolás nélkül. Némi kutakodás elengedhetetlen.

Ja, ott van a szója is, csak azt nem tartom egészségesnek akármilyen forrásból és mindig elfeledkezem róla.

2015. dec. 10. 19:28
 5/44 Cortez70 ***** válasza:
Igen, de ő vegán, nem sima vega. Ők nem esznek állatit.
2015. dec. 10. 19:29
 6/44 Cortez70 ***** válasza:
Nem azt írtam, hogy mindent porral vigyél be. Csak kiegészítheted az étrended vele.
2015. dec. 10. 19:30
 7/44 anonim ***** válasza:
Nézegesd a zöldségek aminosavprofilját, és próbáld úgy kombinálni, hogy teljes, vagy minél teljesértékűbb fehérjeforrásod legyen. Nem egyszerű szerintem. Azt hiszem a bab, kukoricával pl teljes értékűnek számít. Az Ezékiel lisztről is jókat hallottam!
2015. dec. 10. 19:35
 8/44 anonim ***** válasza:

3 kiló babot ne is, mert ha szárazbabra gondolsz, nyersen, ott már 1 kilóval is simán megvan a 200g fehérje, s jön vele 600g ch is... (Kalóriabázis adat, fogalmam sincs, hogy mi van a rostokkal, nem eszem ilyesmit.) Az erős. OK, nyilván csak mondtál valamit :)

A zöldborsó szimpatikusabb, valami gabonával (elég könnyen adódik a rizs, de ehetsz persze mást is). A hüvelyes-gabona elég közkedvelt páros. Nyilván máshogyan is megoldható, de azért jól kiegészítik egymást, úgy látszik. Én csak azt tudom, hogy a hüvelyesben egész sok a lizin, a gabonában pedig kevés, a többivel pedig ritkábban van gond (valami hiányzik a hüvelyesekből, ami a normál növényekben meg szokott lenni, így változatos és eléggé bőséges, hüvelyeseket is tartalmazó növényevés mellett ritkán van gond az aminosavakkal).

9/44 anonim ***** válasza:
Nézz utánna a fehérje komplettálásnak+ amiket előttem ajánlottak.
 10/44 anonim ***** válasza:
A kendermag aminosavösszetételéről hallottam már szépeket, én ennyire azért nem értek hozzá. Azonkívül extrém drága cucc.
2015. dec. 10. 19:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!