Ha csak alapgyakorlatokat végzek, akkor is csak hetente egyszer edzek meg egy izomcsoportot?
Elmész te a jó **** ******.
Írod itten a hülyeségeidet mindenkinek aztán ők is elmondják másoknak és a végén még lehet sorba állni a guggoló állványnál, meg várni a tárcsákra felhúzásnál. Ártottam én neked???
Kérdező: Ahogy érzed.:)
Mehet heti 2x is.
Elsore reagalnek. Az is fassag amit te mondassz. A legjobb fejlodest valtozatos edzessel ered el. Allitom ezt ugy, hogy teljestestezek. Gondolom nem azert fejlodok ettol jol mert ez a szent gral, hanem mert ujfajta terhelest adtam az izmoknak.
Amugy ez fugg attol kerdezo milyen volumennel edzel. Lehet edzeni heti 1x pl mellizmot 12 sorozattal de heti 3x 3 sorozatokkal (persze csak fekvenyomas es fajtai.).
Köszönöm az eddigi válaszokat, leírom nagy vonalakban a problémámat. Szóval az edzéstervem a következő:
-Tolódzkodás 3x10
-Húzódzkodás 3x10
-Húzódzkodás alsó fogással 3x10
-Katonai nyomás kettlebell-el 3x10
-Guggolás 3x10
-Vádli 3x30
-Lábemelés, vagy felülés 3x30
Ezekre alapozok. Itt mindig a legfontosabb szempont a progresszió. Próbálok minden héten emelni a súlyon, vagy az ismétlésen. Súlyövet használok, arra csatalom föl a tárcsákat, vagy a kettlebellt.
Az edzés végén pedig következik egy 15 perces magas ismétlésű rész. Itt a bukás, az izmok szétgyilkolása a cél. Különböző fekvőtámaszokkal (sima, szűk, széles), invertált evezéssel, semleges fogású húzódzkodással, stb stb..Általában 1-2 sorozat 25-50 ismétléssel, vagy rest pause módszerrel.
Nagyjából így néz ki egy edzés. Tényleg keményen odateszem magam.
Nos, mit gondoltok egy ilyen edzés után mennyit kellene regenerálódnom?
Eddig hetente minimum 3-4 alkalommal lenyomtam. Sokszor egymást követő napokon is. Buta ötlet volt, mert stagnáltam, alig fejlődtem. Beleestem abba a hibába, hogy azt hittem, minél többet edzek, annál jobban fejlődök.
Nemrég azonban a munkám miatt, csak heti egyszer volt lehetőségem ezt az edzést lenyomni, és elkezdtem fejlődni. Úgy érzem, hogy az edzést követő 3-4. napon vagyok a legerősebb, ilyenkor érzem azt, hogy erősebb lettem, és újra készen állok. Ilyenkor a legteltebbek az izmaim is.
Ennek függvényében mit ajánlotok?
Kérdező, egyszerű a válasz. Két dolgot tehetsz.
Vagy elhagyod az edzés végéről a negyedórás szétgyilkolást, és akkor mehet heti 3x.
Vagy 3-4 naponta lezúzod az egészet.
"Az osztott edzés és az izomcsoportonként heti 1 gyilkos edzés a szteroidhasználóknál van csak értelme... Natural semmi értelme nincs"
Minek írod a fas-zságaid? 5 éve így edzek, hogy egy nap csak egy izomcsoport, nem szedek szteroidot, és érdekes mód 70 kilóról felmentem 100 kilóra és a nagy része izom. Semmi értelme mi? Akkor hogy tudom mégis mindig emelni a súlyokat? A tükör nem hazudik, de te igen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!