Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha csak alapgyakorlatokat...

Ha csak alapgyakorlatokat végzek, akkor is csak hetente egyszer edzek meg egy izomcsoportot?

Figyelt kérdés
2015. nov. 24. 13:28
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
89%
Az osztott edzés és az izomcsoportonként heti 1 gyilkos edzés a szteroidhasználóknál van csak értelme... Natural semmi értelme nincs, csak a shop.builder szteroidon nevelkedett gyerekei teljesen beültették a köztudatba ezt a fajta edzést... Ha mélyebben beleásod magadat, kezdőknek és naturaloknak akik nem ebből akarnak megélni, csak kinézni valahogy, mindenki még nevesebb testépítők is a teljes test edzést preferálják, heti 2-3 alkalommal.
2015. nov. 24. 13:42
 2/26 anonim ***** válasza:
7%

Elmész te a jó **** ******.

Írod itten a hülyeségeidet mindenkinek aztán ők is elmondják másoknak és a végén még lehet sorba állni a guggoló állványnál, meg várni a tárcsákra felhúzásnál. Ártottam én neked???

2015. nov. 24. 13:52
 3/26 *Glissade* ***** válasza:

Kérdező: Ahogy érzed.:)

Mehet heti 2x is.

2015. nov. 24. 14:13
 4/26 - palilaci - ***** válasza:

Elsore reagalnek. Az is fassag amit te mondassz. A legjobb fejlodest valtozatos edzessel ered el. Allitom ezt ugy, hogy teljestestezek. Gondolom nem azert fejlodok ettol jol mert ez a szent gral, hanem mert ujfajta terhelest adtam az izmoknak.

Amugy ez fugg attol kerdezo milyen volumennel edzel. Lehet edzeni heti 1x pl mellizmot 12 sorozattal de heti 3x 3 sorozatokkal (persze csak fekvenyomas es fajtai.).

2015. nov. 24. 14:42
 5/26 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy igaz, hogy naturálban a teljes testedzés hatékony és jobb eredményt érhetsz el vele, de könyörgöm ne jelentsétek már ki kategórikusan ezt, hogy az osztott az egyenlő a nullával. Kb. Úgy csináltok mintha az kanapén ücsörgéssel egyenlő eredményt hozna naturálban. Azzal is nagyon jó eredményeket lehet hozni ha tudsz edzeni, csak lehetséges, hogy a tt jobb opció. Ne sarkítsunk ennyire
2015. nov. 24. 14:43
 6/26 anonim ***** válasza:
Mondjuk arra kivancsi lennek, hogy csak alapgyakorlatokkal hogy lehet pl. a tricepszet csak egyszer edzeni egy heten?! :)
2015. nov. 24. 15:47
 7/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat, leírom nagy vonalakban a problémámat. Szóval az edzéstervem a következő:

-Tolódzkodás 3x10

-Húzódzkodás 3x10

-Húzódzkodás alsó fogással 3x10

-Katonai nyomás kettlebell-el 3x10

-Guggolás 3x10

-Vádli 3x30

-Lábemelés, vagy felülés 3x30

Ezekre alapozok. Itt mindig a legfontosabb szempont a progresszió. Próbálok minden héten emelni a súlyon, vagy az ismétlésen. Súlyövet használok, arra csatalom föl a tárcsákat, vagy a kettlebellt.

Az edzés végén pedig következik egy 15 perces magas ismétlésű rész. Itt a bukás, az izmok szétgyilkolása a cél. Különböző fekvőtámaszokkal (sima, szűk, széles), invertált evezéssel, semleges fogású húzódzkodással, stb stb..Általában 1-2 sorozat 25-50 ismétléssel, vagy rest pause módszerrel.

Nagyjából így néz ki egy edzés. Tényleg keményen odateszem magam.

Nos, mit gondoltok egy ilyen edzés után mennyit kellene regenerálódnom?

Eddig hetente minimum 3-4 alkalommal lenyomtam. Sokszor egymást követő napokon is. Buta ötlet volt, mert stagnáltam, alig fejlődtem. Beleestem abba a hibába, hogy azt hittem, minél többet edzek, annál jobban fejlődök.

Nemrég azonban a munkám miatt, csak heti egyszer volt lehetőségem ezt az edzést lenyomni, és elkezdtem fejlődni. Úgy érzem, hogy az edzést követő 3-4. napon vagyok a legerősebb, ilyenkor érzem azt, hogy erősebb lettem, és újra készen állok. Ilyenkor a legteltebbek az izmaim is.

Ennek függvényében mit ajánlotok?

2015. nov. 24. 15:58
 8/26 anonim ***** válasza:

Kérdező, egyszerű a válasz. Két dolgot tehetsz.

Vagy elhagyod az edzés végéről a negyedórás szétgyilkolást, és akkor mehet heti 3x.

Vagy 3-4 naponta lezúzod az egészet.

2015. nov. 24. 16:08
 9/26 anonim ***** válasza:
Egyértelmű, hogy túledzés lépett fel nálad. Mindegy hányszor edzel egy héten, a lényeg, hogy erősödj. Ha neked a heti egy válik be, akkor az.
2015. nov. 24. 16:36
 10/26 anonim ***** válasza:

"Az osztott edzés és az izomcsoportonként heti 1 gyilkos edzés a szteroidhasználóknál van csak értelme... Natural semmi értelme nincs"

Minek írod a fas-zságaid? 5 éve így edzek, hogy egy nap csak egy izomcsoport, nem szedek szteroidot, és érdekes mód 70 kilóról felmentem 100 kilóra és a nagy része izom. Semmi értelme mi? Akkor hogy tudom mégis mindig emelni a súlyokat? A tükör nem hazudik, de te igen!

2015. nov. 24. 16:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!