Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha 78 kg vagyok akkor szálkásí...

Ha 78 kg vagyok akkor szálkásításhoz elég napi 800g csirkemell?

Figyelt kérdés
2015. okt. 22. 20:56
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

egy átlag embernek 0.8gramm*testtömeg fehérje kell naponta az egészséges élethez. Ez rendszeres sport tevékenységgel nő, testépítőknél elterjedt a 2gramm* testtömeg, de akik kísérleteznek, hogy mennyivel, hogyan fejlődnek, sokan akár 1g-1.3gramm*testtömeg mellett is fejlődnek... pl én is. 3g*testtömeg a szteroidos izomkolosszusoknak kell esetleg.

800gramm csirkemell, az kb 200gramm fehérje, ami már önmagában 3*testtömeg fehérje, feleslegesen terheled vele a szervezetedet, akkor már azok helyett a kalóriák helyett fogyassz esszenciális zsírokat, vagy összetett szénhidrátokat a szervezeted meg fogja hálálni hosszútávon.

2015. okt. 22. 23:01
 12/12 anonim ***** válasza:

Én is úgy tudom, hogy ez már sok és kb. egyetértek az előttem szólóval, de inkább nettó ttkg-ra számolnék, a háj nem igényel extra fehérjét, bár akin nincs sok, az olyan rengeteget nem tévedhet, főleg, hogy nem lehet fixen kiszámítani, hogy ki mennyi fehérjével fejlődik optimálisan, ez változó, ki kell tapasztalni, ha valakinek fontos.

Nettónál testtömegnél a 0.8 szorzót minimális értékként szokták emlegetni, ha valaki kicsit is aktív, akkor jobb, ha jelentősen fölémegy, de én ha csak ülök egész nap, akkor sem maradok 40 grammon, az tuti. Étrendfüggő is, mi a jó fehérjebevitel, pl. ketogén diétában nem szabad, nem kell, nem érdemes túl magasra menni (kb. 2g/nettó ttkg fölé). Normál étrendben még lehet, hogy van, akinek jó a 2 feletti szorzó (nettó testtömegre még mindig), de sokan alatta is fejlődnek, kezd értelmetlenné válni a dolog, utána pedig egészségtelenné.

2015. okt. 22. 23:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!