Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Tápanyagokkal lehet növelni...

Tápanyagokkal lehet növelni az agressziót?

Figyelt kérdés

Küzdősport meccs miatt kérdezem. Azt tudom, hogyha gyorsan felszívódó ch-t fogyasztunk, akkor a küzdőszellem/agresszió = lesz a nullával - nem tudom, miért, de ez tényleg így van.

Mit szabad enni meccs előtt, és mit nem? + milyen tápanyag növeli az agressziót? Magasabb tesztoszteron szinttől agresszívabb lehetek? Nincs probléma am a küzdőszellemmel, csak néha kíméletesebb vagyok a kelleténél, ezt többen is megjegyezték... :/

2015. okt. 15. 13:10
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Akkor ne is táplálkozással... Meditálással szerintetek el lehet érni azt a bizonyos "gyilkos ösztönt", azt a fokú agressziót, ami kell egy kiütéshez? Plusz tesztoszteron serkentőkkel esetleg rá lehetne-e segíteni..?
2015. okt. 15. 19:54
 12/28 anonim ***** válasza:
Értem miről beszélsz Kérdező, én sokat verekedtem régen, erősebbeket is megvertem, volta kit fejjel belevágtam a földbe, pedig nem vagyok nagyon erős, sőt nagy technikám sincs. Nálam jön az agresszió magától, piszkosul fel tudom magam pumpálni 1 másodperc alatt is. Volt olyan, hogy kocsmában hozzám vágtak egy poharat egy tizedmásodperc múlva már repült a gyerekre a szék. Ha lelkileg oké vagyok, akkor nagyon könnyen bepörgök és piszkosul élvezem, ahogy a vér lüktet bennem és pörgök, mint az atom. Ez egy mocskos jó érzés. Amit tudok mondani, hogy hallgass agresszív zenét és meccs előtt hergeld fel magad. Például erőemelők fel szokták egymást pofozni verseny előtt. Vagy kérj meg valakit, hogy idegesítsen fel. Ne olyanokat mondjon, ami lelkileg rosszul érint. Például ne anyád halálával viccelődjön, hanem fikázzon le, sértsen meg, de meg ordítsd le, Spanold fel magad. Csinálj vagy 40-50 fekvőt, fuss helyben izomból, pofoztasd fel magad, fejelgesd a falat és bepörögsz.
2015. okt. 15. 20:27
 13/28 anonim ***** válasza:
És csak még annyit mondanék, hogy azért óvatosan hergeld fel magad, bele ne ugorj egy nagy pofonba. Egyébként ha kicsit bepörgeted magad meccs előtt, akkor könnyebben be fogsz melegedni és szerintem ha beindulsz a meccs hevében, akkor meglesz az a K.O.
2015. okt. 15. 20:30
 14/28 anonim ***** válasza:
2015. okt. 15. 20:31
 15/28 A kérdező kommentje:
Igen, a zene tényleg befolyásolja az embert... Én általában komolyzenét hallgatok meccs előtt, mert megfigyeltem magamon, hogy a hatására iszonyatosan megnő a koncentrációs képességem, ez a bunyómon is meglátszik, sokkal taktikusabban és technikásabban bunyózok, mint az "elit". Viszont az agresszió az nagyon hiányzik, ráadásul "kontrabunyós" vagyok, nem kezdeményezek, ez már eleve hátráltat abban, hogy sok K.O. legyen. Lehet, kipróbálom ezt az agresszív zene terápiát :) Köszönöm!
2015. okt. 15. 22:30
 16/28 wrestler56 ***** válasza:
T. Kérdező! A táplálkozásnak semmi köze az 'agresszióhoz", ebben már megegyezett a fórum, csatlakozom. A fejben dől el minden, csatlakozom. A megoldáshoz azonban fontos lenne tudni, milyen sportágban versenyzel. Ökölvívásban más a KO eléréséhez vezető út - tudatformálás - mint az MMA-ban, brazil jiu jitsuban. Gyanítom, hogy megsajnálod az ellenfeledet, és nem akarsz sérülést vagy felesleges fájdalmat okozni neki. Verseny közben, tudnod kell, aki mérlegel, könnyen veszíthet. Kíméletesen befogott karfeszítés helye a technikai edzés. A versenyben kopogásig! teljes erőből kell kart, lábat feszíteni, fojtani, ha kell, törésig, ájulásig. Arra gondolj, hogy fogásodból kibújás után az ellenfeled kiverheti belőled a szuszt. Ne a pontozásra koncentrálj, ebben igazad van. Már Papp Laci is megmondta. A másik, amit a konkrét tanácshoz tudni kellene, hogy mi az a nem küzdősport jellegű tevékenység, ami Nálad növeli az endorfin szintet. Hosszútávfutás közben és után érzed jól magad? Vagy ha nagy súlyokkal dolgozol határterhelésen? Tiszteletet érdemel a visszafogott hozzáállásod, de ha nem oldod meg magadban - akár külső segítséggel - ezt a kérdést, nem leszel eredményes versenyző.
2015. okt. 16. 07:35
 17/28 anonim ***** válasza:

Szerintem magadba keresd a gyilkos ösztönt és ne a kajába :D

Erősíts az ütéseden, és akkor ki fogod ütni az arcokat. Mert ha technikás vagy, és leversz tényleg mindenkit (én azért fenntartom a lehetőségét, hogy egy hangyányit elfogult vagy), csak a kiütés nincs meg, akkor nyilván nem ütsz elég erőseket hiába találsz be. A másik pedig hogy nyilván nem látjuk a techikádat meg ilyenek, de kombináld az ütéseket, ha betalálsz 1-2x, kilépsz oldalra, ütöd tovább, vagy akármi. Ehhez az edződ segítsége kell (ahogy az ütés erősítéshez is).

Btw miért nem az edződet kérdezed ilyesmiről?

2015. okt. 16. 10:48
 18/28 anonim ***** válasza:

Btw annyit még elfelejtettem, hogy mentálisan is fel kell készülni az ilyesmire. A meccs előtti héten már csak az szabad a fejedbe járjon, hogy felmész a ringbe, és bárki áll eléd, szétb*szod a száját.

És ez eleinte tudatosan kell hogy gondolj rá, de ez beépül majd, és részeddé válik.

2015. okt. 16. 11:12
 19/28 A kérdező kommentje:
"én azért fenntartom a lehetőségét, hogy egy hangyányit elfogult vagy" - edzők mondták, nem én :D Am valszeg inkább az ütés pontosságán kéne javítanom, mert ez a másik nagy hibám, hogy hiába ütök nagyot, ha nem állcsúcsra, halántékra, stb. ütök, hanem járomcsontra, szem alá, orr, ajak, stb. Általában sérülnek az ellenfeleim, de az semmi.. Tipli, kis felszakadás, ennyi. Meg nincsen meg bennem az a fenevad érzés :) Gedó Gyuri bácsi azt mondta, hogy túl intelligens vagyok ehhez a sporthoz. Harmadik nagy probléma; túl fair player vagyok. De az a baj, hogy én ilyen vagyok, ezen is gondolom érdemes lenne változtatnom, de akkor kb. a jellememen kéne "rontanom".
2015. okt. 16. 12:48
 20/28 Musclemore ***** válasza:

Nem tudom, de akik itt állítják masszívan, hogy kajának semmi köze az aggresszióhoz azok diétáztak valaha?

Nem arról beszélek, hogy ideges vagy mert nem ehetsz...(olyan is lehetséges:'D)

Hanem, könnyebben bepöccensz...

2015. okt. 16. 15:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!