Tápanyagokkal lehet növelni az agressziót?
Küzdősport meccs miatt kérdezem. Azt tudom, hogyha gyorsan felszívódó ch-t fogyasztunk, akkor a küzdőszellem/agresszió = lesz a nullával - nem tudom, miért, de ez tényleg így van.
Mit szabad enni meccs előtt, és mit nem? + milyen tápanyag növeli az agressziót? Magasabb tesztoszteron szinttől agresszívabb lehetek? Nincs probléma am a küzdőszellemmel, csak néha kíméletesebb vagyok a kelleténél, ezt többen is megjegyezték... :/
Erre muszáj reagálni.
A szénhidrátnak nincs köze az agresszióhoz maximum abban az értelemben, hogyha valaki nagyon éhes az nyugtalanabb, de csupán ennyi.
A tesztoszteronszint növelése okozhat agressziót de ahhoz nagyon magas dózis szükséges (lásd szteroidok). Nem ajánlanám!
Volt egykor a Scietec-nek egy kiegje ami növelte a tesztoszteronszintet (legalábbis ők ezt állították) de nem tudom, hogy van-e még olyan vagy egyáltalán igaz-e.
Az agresszió lehet mentális probléma eredménye is, de lehet kezelni ebből visszavezetve itt is igaz a mondás "minden agyban dől el".
Nem kell agresszívnak lenned ahhoz, hogy nyerni tudj!
De van köze a szénhidrátnak az aggresszióhoz.
A szervezetnek nem mind1, hogy készen kapja a szénhidrátot vagy dolgoznia kell rajta, hogy átalakítsa. (egyszerűszénhidrát->szőlőcukor)
Én pl. nagyon agresszív leszek ha éhes vagyok és nem kapok kaját!
De viccet félretéve 2 megjegyzés:
1., A kajának semmi köze az agresszióhoz
2., Küzdősportokban az, ha elborul az agyad és mész, mint a felbőszült bika az nem, hogy nem segít, de még árt is. A küzdősportok első és legfontosabb lényege a hideg fej!
Bár én nő vagyok, így egészen más a helyzet a tesztoszteronnal, de sokféle étrenden voltam már és a világon semmi összefüggést nem sikerült felfedeznem az agresszió és az étkezés között, kivéve, amit más is írt, ho ha elveszik az ételemet vagy olyan megevésére akarnak kényszeríteni, amit nem akarok, akkor felmegy bennem a pumpa :) Mindig lelki eredetű az agresszióm, annak a világon semmi köze nincs hozzá, hogy mit ettem. Hangulat, energiaszint, reggeli felkelés képessége, ezekre igencsak tud hatni az étrendem, az agressziómra nem.
Azt persze nem mondom, hogy ne lenne ember, akinél számít. Oly sokfélék vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!